Emeklilere enflasyon farkı zammı yüzde 100 verilmeli! SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan ses getiren çağrı

Emeklilere enflasyon farkı zammı yüzde 100 verilmeli! SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan ses getiren çağrı

Milyonlarca emeklinin ek zam için umudunu hâlâ sürdürürken sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun'dan çarpıcı açıklamalar geldi. Uzman isim, emekli maaşı zammında olması gerekenleri sıraladı. İşte, emekli maaşı zammında son durum...

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşı için büyümeden farkın yüzde 100 olarak verilmesini gerektiğinin altını çizdi. Uzman isim, ayrıca emekli aylığı hesaplama sistemi için yeni düzenlemenin şart olduğunu da dile getirdi.

Özgür Erdursun, "Düşük emekli aylığı sadece en alt emekli aylığı olan 7.500TL'ye tamamlanan aylıklar için geçerli değildir" dedi.

EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILACAK 2024?

Tüm emekli maaşları için düzenleme yapılmasının gerekliliğine dikkat çeken Özgür Erdursun, sosyal medyada hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Tüm emekli aylıkları gerçek enflasyon karşısında değerini kaybetmiştir.

Tüm emekli aylıklarının güncellenmesi gerekmektedir.

Büyümeden fark %100 verilmeli.

Gerçek enflasyon oranları açıklanmalıdır.

Düşürülen aylık bağlama oranları eski haline getirilmelidir.

Emeklilerin aylıklarına güncelleme yapılmalı, emekli olmayıp çalışanların ileride emekliliklerini hak ettiklerinde, bugün emeklilerin yaşadığı sorunları yaşamaması için emekli aylığı hesaplama sistemi, kayıt içi çalışmayı teşvik ettirecek şekilde düzenlenmelidir."

ozgur-erdursun-emekli-maasi-zam.jpg

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN