Emeklilere ikramiye sonrası bir bomba haber daha! Çalışma başlatıldı: Binlerce emekli cüzdanı boş gezmeyecek

Emeklilere ikramiye sonrası bir bomba haber daha! Çalışma başlatıldı: Binlerce emekli cüzdanı boş gezmeyecek

Son olarak 5 bin lira ikramiye alan emekli vatandaşlar yeni bir müjde ile karşı karşıya! Yetkililer çalışmaları başlattı. Bu uygulama ile beraber binlerce emekli cüzdanı dolu dolu gezecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

Kasım ayının başında çalışmayan emeklilere 5 bin lira ikramiye verildi. Bu ikramiye sonrasında emeklilere yeni bir müjde daha geldi. Yeni yıla sayılı günler kala bankalar promosyon yarışında birbirlerini geçmek için yeni adımlar atmaya başladı. Öte yandan ocak ayında emeklilere yapılacak zamların sonrasında bankaların promosyon miktarının da artması bekleniyor. Her bankanın farklı promosyon miktarı olsa da bazı promosyon veren bankaların bu miktarı 13 bin liraya kadar çıkaracağı konuşuluyor. Peki emekliler ne gibi durumlarda maaşlarını başka bir bankaya taşıyabilir? Taahhüt süresi dolmadan maaş alınan bankayı değiştirmek mümkün mü? İşte merak edilen soruların yanıtı…

yeni-proje-2-002.jpg

MAAŞ ZAMMI İLE PROMOSYONLAR DA ARTACAK

Milyonlarca emeklinin maaşına ocak ayında zam yapılacak. Emekli maaşlarının artmasıyla bankaların promosyon miktarlarında değişiklik yaşanması bekleniyor. Öyle ki bankalar promosyon yarışında düğmeye bastı.

Temmuz'da yapılan maaş zamları sonrasında bazı bankalar maaşını taşıyan emekli vatandaşlara en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 liraya kadar promosyon verdi. Bunun yanı sıra maaşı en düşük emekli maaşından fazla olan vatandaşlara ise 10 bin liraya kadar promosyon verildi.

Yeni yıla az bir zaman kala bankalar yeniden promosyon yarışına girdi. Emekli vatandaşa verilen promosyon miktarları 12 bin 500 liraları bulurken, önümüzdeki aylarda yeni maaşlarla beraber 13 bin lirayı geçmesi bekleniyor.

yeni-proje-3-003.jpg

BANKALAR PROMOSYON VERMEK İÇİN NELER İSTİYOR?

Mali Müşavir Serkan Kumdakçı, bankaların vatandaşlara promosyon vermek için aradığı şartları sıralarken, konuya ilişkin detaylı açıklamalarda bulundu. Kundakçı, Şu açıklamaları yaptı:

“Bankaların da emeklilerden bazı talepleri oluyor. Emeklilerden ayrıca iki ya da üç tane otomatik ödeme talimatı isteniyor. Bir esnek hesap tanımlanıyor kredili esnek hesap, bu hesabın kullanılması isteniyor. bunların yapıldığı takdirde emeklilere ciddi anlamda bir promosyon verilmesi söz konusu oluyor. Emekli aldığı promosyon tutarını bankaya iade ederek sözleşmesini fes edip diğer bankalardan promosyon talep etme hakkına sahip oluyor. Geçen yıl promosyon alan emekliler bankalarla 3 yıllık anlaşma yapmıştı. Taahhüt süresi dolmadan banka değişikliği yapılabiliyor. Emekli bankayla çalıştığı süre için promosyonunu alıyor ancak kalan günlerin tutarı bankaya iade ediliyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN