CHP'li İlgezdi: Emeklilere zam yok, şirketlere teşvik var

CHP'li İlgezdi: Emeklilere zam yok, şirketlere teşvik var

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, iktidarın emeklilerin zam taleplerini bütçe yok diyerek reddetmesine rağmen, aynı dönemde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 3 ay içinde 5 bin 122 teşvik vermesini eleştirdi. İlgezdi, "Sermayeye bol kepçe dağıtılan bütçe, emeklilerin zam talep ettiği zaman adeta buhar oluyor" şeklinde ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2023 yılı eylül, ekim ve kasım aylarında 5 bin 122 yatırım teşvik belgesi düzenlemesine ilişkin bir yazılı basın açıklaması yapan Dr. Akkuş İlgezdi, bu durumu eleştirdi.

İlgezdi, şirketler arasında "tanıdık şirketler" bulunduğunu belirterek, derinleşen ekonomik krizin faturasının halka ödetildiğini ve sefalete sürüklenen halkın yanı sıra saray ve sermaye severlerin keyfinin sürdüğünü savundu.

Ülkenin çeşitli bölgelerinde madencilik faaliyetlerini yürüten, cemaat destekli derneklerle işçi düşmanlığıyla gündeme gelen şirketlere teşvik verildiğini belirten İlgezdi, aynı firmalara birden fazla teşvik verilmesine de dikkat çekti. Bu teşviklerin gerekçesini sorgulayan İlgezdi, bu şirketlerin cemaatlere yakın olmaları, işçi ölümlerine sebep olmaları veya doğayı tahrip etmeleri gibi sorular sordu.

İlgezdi, iktidarın bu şirketlerin zenginliğine zenginlik katarken halkı sefalete sürükleyen motivasyon kaynağının ne olduğunu sorgulayarak, kul hakkından haberdar olup olmadıklarını da dile getirdi. Bu açıklamalarla İlgezdi, teşvik politikalarının şeffaflığını ve adaletini sorguladı ve iktidarı bu konuda daha sorumlu davranmaya çağırdı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2023 yılı eylül, ekim ve kasım aylarına dair 5 bin 122 yatırım teşvik belgesi düzenlemesine ilişkin yazılı basın açıklaması yapan Dr. Akkuş İlgezdi, “5 bin 122 teşvik belgesi düzenlendi ve kader bu ya şirketler arasında ‘tanıdık şirketler’ var. Derinleşen ekonomik krizin faturasını halk ödüyor, sefasını saray ve sermaye severler sürüyor. Ülkenin birçok noktasında madencilik faaliyeti yürüten, cemaat destekli dernekler ile işçi düşmanlığıyla gündeme gelen şirketlere teşvik veriliyor. Üstelik aynı firmalara birden fazla teşvik de var. Bu teşviklerin sebebi ne? Cemaatlere yakın olmaları mı, işçi ölümlerine sebep olmaları mı, doğayı tahrip etmeleri mi? Ey iktidar bu şirketlerin zenginliğine zenginlik katarken, halkı sefalete sürükleyen motivasyon kaynağınız ne, kul hakkından haberdar mısınız?” dedi.

Emeklilerin zam taleplerinin yeniden gündeme alınması gerektiğini ifade eden Dr. Akkuş İlgezdi, “Emekli gençliği boyunca rahat bir yaşlılık sürdürmek için gece gündüz demeden çalışmış, devletine prim ödemiş, karşılığı ne? Maalesef sefalet. Ramazan ayındayız, emeklinin sofrasında aş yok, ülkemizde acı var. Emekli çöpten, pazarın döküntülerinden sebze, meyve topluyor, emekli kirasını ödeyemediği için sokağa atılıyor, faturasını ödeyemiyor, bizim acımız tüm bu yaşananlara karşı. Emeklilerin zam talepleri bir zorunluluktur ve yeniden gündeme alınması gerekir. Zengini daha zengin yapmak için bütçe varsa, emekliyi insanca yaşatabilecek bütçe de vardır” ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN