Emeklilikte büyük değişiklilik! Torba yasa ve zam planı

Emeklilikte büyük değişiklilik! Torba yasa ve zam planı

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilikle ilgili milyonlarca vatandaşın merakla beklediği gelişmeleri canlı yayında paylaştı. Bayram sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulacak yeni bir torba yasa tasarısının detaylarını ve emeklilik zammı ile asgari ücret artışı hakkında önemli bilgiler verdi.

Erdursun, seçimlerin ardından Türkiye’nin gündeminin ekonomik ve fiyat istikrarına odaklanacağını belirterek, “Bayramdan sonra ekonomi ve güncel konular ele alınacak. Öncelikle torba yasa meclise gelecek ve bu yasada belli başlı konular olacak. Temmuz ayında emekli aylıklarına hükümet tarafından enflasyon farkı verilmesi bekleniyor” dedi.

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI GÜNDEMDE Mİ?

Erdursun, enflasyon oranının belirlendiğini ve asgari ücret artışının gündemde olduğunu ifade etti. “Fiyat istikrarını kısa sürede sağlamak zor. Emekliler, çalışanlar ve sabit ücretlilerin kayıpları var” diyen Erdursun, Temmuz ayına kadar herhangi bir ara iyileştirme yapılmayacağını, ancak Temmuz ayında emekli aylıklarına enflasyon oranında bir artışın planlandığını belirtti.

img-5001.jpeg

SİGORTA PRİMİ VE VERGİ MUAFİYETİ ÖNERİSİ

Hükümetin asgari ücrete artış yapmayacağı yönündeki açıklamalarını hatırlatan Erdursun, asgari ücrete yapılacak zammın işverenlere devlet tarafından belirli bir rakam üzerinden muafiyet sağlanması gerektiğini önerdi. “Artışın sigorta primi ve vergiden muaf olması lazım. Böylece işverenler yanında çalıştırdığı personeli de kaybetmek istemeyecek” dedi.

KADEMELİ EMEKLİLİK YASALAŞACAK

Kademeli emeklilik konusuna da değinen Erdursun, “Kademeli emeklilik Türkiye’de yasalaşacak ve ilk seçimde en önemli konu olacak. Ne derseniz deyin siyasi partiler bunun sözünü veriyor” şeklinde konuştu. Kademeli emeklilikte ilk etapta 40-50-80 bin kişinin emekli olacağını, ancak EYT gibi 2 milyon kişiyi tek seferde etkileyecek bir yasal düzenlemenin olmayacağını ifade etti.

Erdursun’un açıklamaları, emeklilikle ilgili önemli gelişmelerin ve düzenlemelerin yakın zamanda gündeme geleceğini gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN