EMEP'den seçim kararı: YSP listelerinden gireceğiz

EMEP'den seçim kararı: YSP listelerinden gireceğiz

Emek Partisi 14 Mayıs seçimlerine Yeşil ve Sol Gelecek Partisi’nin listelerinden katılma kararı aldı. Kararın gerekçesi olarak ise 'Emek ve Özgürlük İttifakı’nın geleceği, gelişmesi ve güçlenmesi' gösterildi.

HDP, Türkiye İşçi Partisi ve Emek Partisi liderleri ortak liste konusunda toplantı yapmış, uzlaşı sağlandığı açıklanmıştı. EMEP ve TİP kendi amblem ve listeleriyle seçime gireceklerini açıklamıştı. Yeni bir karar alan EMEP yaptığı açıklamada, “Tek adam yönetiminin yenilmesi ve sömürülen-ezilen halk kitlelerinin mücadelesinin ilerletilmesi partimizin güncel ve acil hedefidir. Bunun için Emek ve Özgürlük İttifakı ile birlikte yürüttüğümüz ortak mücadele çalışmalarını güçlendirmek önceliğimiz olmaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

'MÜCADELENİN İHTİYAÇLARINI GÖZETTİK'

Seçim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden EMEP, “İttifakımızın seçimlerden güçlü bir şekilde çıkması için seçim yeterliliği olan partilerin alan boşaltma yöntemi ve çok parti-tek liste formülüyle seçimlere girmesinin önemli olacağını bugüne kadar her vesileyle vurguladık. Bu yöntemin; ittifakımızın genişlemesi ve güçlenmesi için yeni katılım ve seçim iş birlikleri bakımından da yararlı olacağını dile getirdik. Ancak, ittifakımızın bileşenleri ve dost güçlerle yaptığımız görüşmelerde bu sonuca ulaşamadık” dedi ve aldığı iki maddelik kararı şu şekilde duyurdu:

“Gelinen noktada partimiz; somut politik koşulları ve halkımızın kendi talepleri için sürdürdüğü mücadelenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak:

1- Emek ve Özgürlük İttifakı’nın geleceği, gelişmesi ve güçlenmesi,

2- İşçi sınıfı başta olmak üzere emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçlerin parlamentoda temsil edilmesi için, Yeşil Sol Parti listelerinden, kendi adaylarıyla seçimlere katılmaya karar vermiştir. Birlikte Kazanacağız. Halk Kazanacak!”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN