En az 5 bin 320 lira ödeme yapılıyor! Yıllık izne çıkamayan veya kısmen çıkanlar dikkat

En az 5 bin 320 lira ödeme yapılıyor! Yıllık izne çıkamayan veya kısmen çıkanlar dikkat

Asgari ücretle çalışanlar dikkat! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Çoğu kişi çalışırken hukuki haklarını bilmiyor ancak asgari ücretle çalışanların işyerlerinden 5 bin 320 lira alma hakkı bulunuyor. Eğer asgari ücretten fazla maaş alıyorsanız alacağınız parada artacak. Yıllık izne çıkamayan veya kısmen çıkanlar dikkat! Başvurduğunuz gibi hemen alabilirsiniz. İşte detaylar haberimizde...

Çoğu kişi çalışırken hukuki haklarını bilmeden işyerleri ile anlaşıyor. Gelen son haber ise milyonlarca asgari ücretli çalışanı ilgilendiriyor. Yıllık izne çıkamayan veya kısmen çıkanlar dikkat! Bu şartları yerine getirene 5 bin 320 lira ödeme yapılacak. Eğer asgari ücretten fazla maaş alıyorsanız alacağınız ücrette artacak. Peki 5320 TL almanın şartları neler? İşte detaylar...

MİLYONLARCA ÇALIŞANI İLGİLENDİRİYOR! EN AZ 5 BİN 320 LİRA ÖDEME YAPILACAK

Eğer bir iş yerinde 1 yıldan fazla çalışmışsanız yıllık izin hakkınız otomotik olarak bulunmakta. Yıllık izin kullanmayıp onun yerine para alınmıyor ancak çalışanın yıllık izin kullanmaya fırsatı olmamışsa ve işten çıkacaksa yıllık izin parasını alabiliyor. ödemeler ise son net maaş üzerinden hesaplanarak verilmekte. Asgari ücretin 11 bin 402 TL olduğu 2023'ün ikinci yarısında günlük asgari ücret 380 TL'ye denk geliyor. Bu kapsamda asgari ücretli bir çalışanı ele alırsak eğer yıllık izin yapamadan işten ayrılma kararı alırsa 14 günlük 5320 TL'yi alma hakkı bulunuyor.

hgghhg-37.jpg

1 YIL DOLMADAN YILLIK İZİN KULLANILABİLİR Mİ?

Yasalara göre çalışanın yıllık izin kullanması için 1 yıllık zamanın dolmuş olması gerekli. Ancak işveren ve işçinin anlaşması durumunda yıllık izin tarihleri ayarlanabilir.

YILLIK İZİN KAÇ GÜN?

Yıllık iznin ilk bölümü 10 günden az yapılmaz. Kalan yıllık izinler ise işverenin ve işçinin anlaşmasıyla istenilen zamanda ve sürede kullanılabilir.

YILLIK İZİNDEYKEN MAAŞ KESİLİR Mİ?

Yıllık izindeyken maaş kesilmez, eksik ödenmez. Yıllık izin döneminde çalışanın maaşı ve sigorta primleri yatmaya devam eder.

fggf-18.jpg

PART TİME ÇALIŞAN YILLIK İZİN KULLANABİLİR Mİ?

Part time çalışan yıllık izin kullanabilir. Örneğin part time çalışan şubat ayında ise girmişse bir sonraki senenin şubat ayında yıllık izne çıkma hakkı vardır. Burada önemli olan part time çalışanın çalıştığı günlerin toplamı değil, işe girdiği zamandır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN