En çok merak edilen soruydu! En kısa ve en uzun oruç tutan iller belli oldu: Yılın ilk iftarı o ilde...

En çok merak edilen soruydu! En kısa ve en uzun oruç tutan iller belli oldu: Yılın ilk iftarı o ilde...

Ramazan ayında ilk orucun tutulmasıyla beraber bu akşam ilk iftar açılacak. Bu yıl 29 gün sürecek Ramazan ayında ilk iftarın hangi şehirde yapılacağı ve hangi şehirlerde en uzun-en kısa oruçların tutulacağı merak konusu oldu. İşte merak edilen o sorunun yanıtı.

Ramazan ayında ilk sahurun yapılmasıyla birlikte ilk iftarı hangi şehrin yapacağı ve uzun orucun hangi şehirde tutulacağı gibi konular merak konusu oldu. Her Ramazan ayında en çok merak edilen sorular Ramazan ayının ilk gününde yanıt buldu. Bugün akşam ezanıyla birlikte milyonlarca vatandaş oruçlarını açacak. İşte 2023 Ramazan ayında en kısa ve en uzun oruç tutan iller...

2023 Ramazan ayında ilk sahur dün gece yapıldı bu akşam ise okunacak akşam ezanıyla birlikte milyonlarca vatandaş oruçlarını açacak. Ramazan ayındaki ilk iftara saatler kala hangi şehrin ilk iftarı yapacağı ve hangi şehirlerde en kısa- en uzun oruçların tutulacağı merak konusu oldu.

29 GÜN SÜRECEK

2203 yılında ilk iftar 18.25'te okunacak akşam ezanıyla Iğdır'da yapılacak. İlk gün Sinop'ta 13 saat 56 dakikayla en uzun; Adana, Hatay, Kilis, Mersin ve Şanlıurfa'da ise 13 saat 47 dakikayla en kısa oruç tutulacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığının kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali, ramazanın 29'uncu günü akşamı görüleceği için bu yıl ramazan 29 gün sürecek. Bu yılın ramazan temasını "Ramazan ve Dayanışma" olarak belirleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, fitre miktarını ise 70 lira olarak kararlaştırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN