En düşük emekli maaşı 15.000! Özgür Erdursun müjdeledi, asgari ücreti bile geçecek zam yolda

En düşük emekli maaşı 15.000! Özgür Erdursun müjdeledi, asgari ücreti bile geçecek zam yolda

Dört gözle beklenen en düşük emekli maaşına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. En düşük emekli maaşı resmen 15 bin lira bandında olacak! Asgari ücreti bile geçmesi beklenen zam yolda… Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun detaylı bir açıklamada bulundu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Milyonlarca emekli son zamlardan pek memnun olmamıştı. En düşük emekli maaşına zam gelmemesi vatandaşı hayal kırıklığına uğratırken en kısa zamanda yeni bir düzenleme yapılması beklenirken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun müjdeyi verdi! Bu haber milyonlarca emekli vatandaşı ilgilendiriyor. En düşük emekli maaşı 15 bin TL olabilir.

ÖZGÜR ERDURSUN MÜJDEYİ VERDİ

Emekli aylıklarına ekim ayında herhangi bir artış yapılmayacağını ifade eden Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yıl sonuna yeni bir zammın geleceğini belirtti. Öte yandan Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak emekli ikramiyesi verilebileceğini ve bu ikramiyenin 5 bin lira olma ihtimalinin olduğunu açıkladı.

yeni-proje-2-003.jpg

Öte yandan emekli maaşlarına Ocak ayında zam geleceğini ve seçim öncesinde gelecek bu zammın yüksek oranda olacağını belirtti. Her ne kadar yüksek olsa enflasyon nedeni ile gelen zammın kısa sürede eriyeceğini ifade eden Erdursun, en düşük emekli aylığının 15 bin liraya çıkabileceğini açıkladı.

yeni-proje-3-005.jpg

YÜKSEK FAİZ YATIRIMI VE İSTİHDAMI OLUMSUZ ETKİLEYECEK

Emekli zammının yanı sıra yüksek faiz oranlarına ilişkin olarak da açıklama yapan Erdursun, kredi kartı kullanımının sınırlandırılacağı ve kur korumalı mevduatta asgari faiz sınırının kaldırılacağına dikkati çekerek, parası olmayanların zor durumlara gireceğini söyledi.

yeni-proje-4-006.jpg

Öte yandan parası olanların ise yüksek faizden iyi paralar kazanacağını açıkladı. Ayrıca yüksek faizin yatırım ve istihdamı olumsuz etkileyeceğini de vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN