En düşük emekli maaşı, psikolojik sınırın üstünde olacak! 15 milyon emeklinin maaşına kademeli zam

En düşük emekli maaşı, psikolojik sınırın üstünde olacak! 15 milyon emeklinin maaşına kademeli zam

Emekli maaşına zam için geri sayım sürüyor. 15 milyon emeklinin tamamı, 2023 Temmuz ayında zam alacak. En düşük emekli maaşına bu kez yüksek zam yapmayı hedefleyen iktidar, kademeli zam yöntemiyle en düşükten en yükseğe kadar bütün maaşlara zam yapacak. Peki, emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşı zammı ne zaman belli olacak? İşte, emekli maaşı zammı son dakika haberi...

2023 Haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca emeklinin temmuz ayında alacağı zam oranları da belli olacak.

Enflasyon oranları her ayın 3'ünde açıklanıyor. Eğer ayın 3'ü hafta sonuna denk geliyorsa ilk iş gününde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından enflasyon oranları da açıklanıyor.

Haziran ayı enflasyon rakamları da 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü sabah saat 10.00'da TÜİK tarafından ilan edilecek. Son 6 aydaki enflasyon oranı ve refah payı eklenerek emekli maaşlarına yapılacak zam oranı belirlenecek.

EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Medyatava'da yer alan habere göre, emekli maaşlarına kademeli olarak artış yapılacak. Buna göre emekli maaşı 10 bin ila 15 bin TL arasında olanlara yüzde 45, 15 bin ila 20 bin TL arasında emekli maaşı alanlara yüzde 40, 20 bin TL'nin üzerinde emekli maaşı alanlara da yüzde 35 zam yapılacağı konuşuluyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

10 bin TL emekli aylığı alan bir kişinin maaşı 2023 Temmuz ayı zammı sonrasında 14 bin 500 TL'ye çıkacak. Yapılan zammın yanı sıra en düşük emekli maaşına da bir güncelleme yapılması bekleniyor. Halihazırda en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olarak ödeniyor. Temmuz ayında yapılacak zamla birlikte en düşük emekli maaşının 10 bin TL'yi geçmesi bekleniyor.

MEMUR MAAŞI ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haziran ayı enflasyon rakamlarının 3 Temmuz 2023 günü açıklanmasının ardından 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü de emekli ve memur maaşlarına yapılacak zammın açıklanması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN