En kalitelisi bu ilçeden çıkıyor! Akıllarda şüphe kalmasın hem de tescillendi: Zeytin ve zeytinyağının tek adresi...

En kalitelisi bu ilçeden çıkıyor! Akıllarda şüphe kalmasın hem de tescillendi: Zeytin ve zeytinyağının tek adresi...

Son yılların en büyük korkusu sahte zeytinyağı tartışmasına o ilçeden son nokta geldi. Türkiye'nin en kaliteli zeytin ve ve zeytinyağı üretim merkezi olan o ilçe akıllardaki tüm şüpheleri kaldırıyor. Türkiye'nin tescilli en iyi zeytinyağı üreticisi oldu. İşte tüm detaylar…

Edremit’te 5. Zeytin Hasat Sonu Meci Şenliği tamamlandı. Yıllardır süregelen gelenek bu yılda zeytin işçileri tarafından canlandırılan oyunlarla süre geldi. Edremit Belediyesi ve Edremitliler Dayanışma ve Kültür Derneği işbirliğiyle düzenlenen Edremit Ticaret Odası önünde başlayan Meci Şenliği vatandaşların katılımıyla tamamlandı. Bando ve marşlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda programın açılış konuşması yapıldı.

TÜRKİYE'NİN EN KALİTELİ ZEYTİNYAĞI MERKEZİ

Her yıl gerçekleştirilen Meci Şenliği ile unutulmaz anlar yaşanıyor. Zeytin ağacının kutsallığını vurgu yapan Edremitliler Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Gülay Ocaktan, zeytin kadar sağlıklı bir ömür diliyorum diyerek herkese iyi dileklerini iletti. Kış aylarında bile tek tek dalından toplanan zeytinlerin sofralı uğra ulaşması lezzet şöleni yaşatırken bu zorlu yolculuğun sağlık açısından faydaları da vurgulandı.

zeytinyagi-sikimi.jpg

Türkiye'deki tescilli zeytin üretim merkezleri arasında yer alan Edremit, en kaliteli zeytin ve zeytinyağlarının da adresi oluyor.5.si düzenlenen şenlikte keşkek, nohut ve pilav dağıtılırken programa katılım sağlayan görevliler ve vatandaşlar da keyifli dakikalar yaşadı.

zeytinyagi-5.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN