En son 257 yıl önce olmuştu deyip uyardı! İstanbul’da az önce olan deprem öncü mü?

En son 257 yıl önce olmuştu deyip uyardı! İstanbul’da az önce olan deprem öncü mü?

Akşam saatlerinde İstanbul'da yaşanan deprem milyonları korkuttu. Felaket uyarılarının yoğunlaştığı İstanbul bölgesinde beklenen büyük depremin habercisi olup olmadığı merak ediliyor. Kahramanmaraş depreminin ardından tüm dikkatler İstanbul'a dikildi. Uzman isim tarafından deprem değerlendirmesi paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

Kahramanmaraş depreminin ardından tüm dikkatler İstanbul üzerine yoğunlaştı. Deprem uzmanları tarafından incelemeler sürüyor. Akşam saatlerinde, Mega Kentte gerçekleşen deprem ise vatandaşı paniğe soktu. İstanbul açıklarında yaşanan depremin büyüklüğü 3.1 olarak ölçüldü.

EN SON 257 YIL ÖNCE OLMUŞTU

İstanbul depreminin ardından uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geliyor. Orta Marmara Sırtı'nda meydana gelen, 26 Eylül 2019 tarihinde 5.8 büyüklüğündeki depremin 7.6 kilometre doğu güney doğusunda deprem oldu.

Uzman isimden gelen açıklamaya göre, aynı bölgede son olarak deprem 257 yıl önce olmuştu. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlarda bulunan Dr. Ramazan Demirtaş, yaşanan depremin öncü olup olmadığını konu olarak ele aldı.

istnbul-depremi-3.jpg

BU DEPREM ÖNCÜ MÜ?

Marmara Denizi'nin İstanbul Silivri açıklarında deprem meydana geldi. Akşam saatlerinde yaşanan 3.1 büyüklüğündeki deprem milyonların yaşadığı Mega Kenti korkuttu. Beklenen büyük İstanbul depremi endişesi duyan vatandaşlar uzmanlardan gelecek açıklamayı bekledi. İnternet üzerinden sık sık araştırılan, "Bu deprem 'Öncü' deprem mi?" sorusuna, Dr. Ramazan Demirtaş cevapladı.

f8ldcfdw8aax6ga.jpg

SON 23 YILDA YAŞANAN DEPREMLER

Depremin olduğu bölgede (Orta Marmara Segmenti) son 23 yılda üçten büyük dörtten küçük 163 deprem, dörtten büyük beşten küçük 6 deprem ve bir kez 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Aynı bölgede toplamda 171 deprem afeti oluştu.

ÖYLE BİR TEKNOLOJİ GELİŞMEDİ

Demirtaş'ın paylaşımlarına göre, "Mw=3.1 gibi küçük bir deprem için 'ÖNCÜ' diyebilecek bir teknoloji ya da formülleri var ise, o zaman öncü açıklaması yapan kişiler ANA ŞOK zamanını da biliyor demektir. O zaman lütfen sorun o kişilere, ana şok ne zaman? diye.. Deprem bilimi SALLAMA bilimi değildir." ifadelerini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN