En son Çin'de görülmüştü! Şimdi de Türkiye'de rastlandı: Eğer bozulmazsa ölümler başlıyor

En son Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde görülmüştü! Şimdi ise Türkiye'nin Afyonkarahisar ilinde rastlandı! Eğer bozulmazsa sonu ölümle bitiyor...

Afyonkarahisar’ın Tınastepe beldesindeki bir çiftlikte, ilginç bir olay yaşandı. İlkay Tınaztepe isimli sürü sahibi, yaklaşık 40 koyundan oluşan sürüsünün anormal davranışlar sergilediğini fark ederek dron ile inceleme yaptı. Gökyüzünden bakınca şaşkına dönen Tınaztepe, koyunların ağaçların çevresinde çember çizerek durmaksızın döndüğünü tespit etti.

ÇEMBERİ BOZARAK ÖLÜMLERİ ÖNLEDİ

img-7132-3011202314452.jpg

Dron kamerasıyla olağanüstü görüntüleri kaydeden Tınaztepe, durumu değerlendirdikten sonra bir arkadaşıyla birlikte koyunların telef olmaması için çemberi bozarak hayvanları birbirinden uzaklaştırdı.

ÇİN'DE KOYUNLAR 12 BOYUNCA DÖNEREK TELEF OLDU

koyunlar.webp

Sürü sahibi İlkay Tınaztepe, olay sonrasında yaptığı açıklamada, benzer bir durumu daha önce Çin'de gördüğünü belirtti. Çin'deki olayda, koyunların 12 gün boyunca dönmesine kimse müdahale edilmediğini ve sonucunda ölümlerin gerçekleştiğini ifade eden Tınaztepe, sürü psikolojisinin bu tür davranışlara neden olduğunu söyledi.

"Yılda bir iki defa böyle bir şey başımıza geliyor, ancak bu görüntüyü yakalamak her çobana nasip olmaz" diyen Tınaztepe, koyunların çember oluşturarak birbirine zarar verdiğini belirtti. "Çemberi bozmazsanız maalesef sürüdeki tüm koyunlar birbirini kırıyor" şeklinde konuşan Tınaztepe, olayın sürü psikolojisiyle ilgili olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN