En ucuz elektrikli araba sonunda Türkiye'de! Fiyatını gören almak için sıraya girdi!

En ucuz elektrikli araba sonunda Türkiye'de! Fiyatını gören almak için sıraya girdi!

Ülkemizde otomobil fiyatlarındaki büyük artış ile birlikte vatandaşlar hayallerini geride bırakmak zorunda kaldı. Yaşanan enflasyon ve döviz farkı nedeniyle otomobil fiyatları yükseliş sağlamaya devam ediyor. Son yıllarda dünya gündeminde yer alan en ucuz elektrikli otomobil artık Türkiye'de... Çin'den gelen aracın fiyatını görenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Peki elektrikli otomobil modelinin fiyatı ne kadar? İşte tüm detaylar...

ÇİN'DEN TÜRKİYE'YE ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

Ülkemizde yaşanan enflasyon ve döviz farkı nedeniyle hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Otomobil fiyatlarında meydana gelen artış ise inanılır gibi değil. Sıfır araç hayali kuran vatandaşlara isyan ettiren artışlar üzerine birçok kampanya duyurulsa da fiyatlar oldukça kabarık.

Son yıllarda dünya gündeminde yer alan elektrikli otomobiller ise büyük dikkat çekiyor. Ülkemizde üretilen TOGG modelinin deprem felaketi ile birlikte akıbeti hakkında henüz net bir açıklama gelmezken Çin'in ürettiği elektrikli otomobil nihayet ülkemize geldi. Fiyatı belirlenen otomobilin Türkiye'nin en ucuz elektrik otomobil olması dikkat çekti.

Gazeteci Emre Özpeynirci tarafından yapılan son dakika haberi ile birlikte elektrikli otomobil Leapmotor T03 modeli mart ayı ile birlikte sadece 699 bin TL tutarından satılacak. Söz konusu olan araç ise ülkemizin şimdilik en ucuz elektrikli otomobili olarak belirlendi.

leapmotor-t03-2022-blanc-avg-mk.jpg

EN UCUZ ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

Türkiye'de 699 bin TL seviyesinden satışa çıkarılacak olan Leapmotor T03 modelli otomobil üzerine özellikleri açıklandı. En ucuz elektrikli otomobil olacağı iddia edilen yeni otomobilin ülkemize gelmesi bekleniyor.

Emre Özpeynirci tarafından yapılan haber ile birlikte ülkemize giriş yapan Çin markası Leapmotor T03 modelinin mart ayına özel sadece 699 bin TL olması bekleniyor. Emre Özpeynirci bu otomobil modelinin en ucuz araba olduğu bilgisini paylaştı.

leapmotor-t03-interior.jpg

VERGİ DÜZENLEMESİYLE DAHA DA DÜŞECEK

Özellikleri merak edilen Leapmotor T03 model otomobilin 417 kilometre menzili olduğu ifade edildi. Söz konusu elektrikli otomobilin ek vergi düzenlemesinin yayınlanması ile birlikte 161 bin lira daha ucuza satılacak. Fiyatı bu durumda mart ayına özel 538 bin TL'ye kadar düşüş sağlayacaktı. Emre Özpeynirci açıklamalarında "417 km'ye ulaşan menzile sahip aracın liste fiyatı ise 749 bin TL. Ek vergi olmasa liste fiyatı 588 bin, marta özel 538 bin TL olacaktı" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN