En yalnız ev seçildi, gitmesi 2 saat sürüyor! Sadece Mayıs ve Temmuz ayında gidilebiliyor!

En yalnız ev seçildi, gitmesi 2 saat sürüyor! Sadece Mayıs ve Temmuz ayında gidilebiliyor!

Dünyada gelmiş geçmiş en yalnız ev olarak biliniyor ulaşması yalnızca 2 saat sürüyor. Her gün daha da popüler bir hale dönüşen yalnız ev rekor fiyata satıldı. Yalnızca Mayıs ve Temmuz sonu ziyaret ediliyor.

Norveç'in Skalmen Adası her gün daha da popülerlik kazanmaya devam ediyor. Dünyanın en izole yerlerinden biri olarak karşımıza çıkan Skalmen Adası, 2 saatlik bir yolculuk ile ulaşılan Yalnız bir eve sahiplik yapıyor. Ada'nın tek binası olan eski bir deniz feneri koca adaya sahip olurken adanın korunan bir kuş rezervi haline gelmesiyle de sadece Mayıs ve Temmuz aylarında ziyarete izin veriliyor.

REKOR FİYATI SATILDI

Skalmen Adası alıcıların heyecanını zirveye taşıdı. Mülk 89.000 Euro'luk bir fiyata satışa çıkarılırken adanın popülerliği nedeniyle bir ihale başlatıldı. Andreas Bjarøy ve eşi Mona Kruse Bjarøy, 36.000 £'lık piyasa değerinin neredeyse 2,5 katı fiyatına adayını satın aldı.

skalmen-adasi

1907 yılında inşa edilen ve ünlü kaşif Roald Amundsen'in keşif gezisine katılan Anton Lund tarafından kullanılan deniz feneri son 20 yıldır terk edilmiş bir durumda alıcılarını bekliyordu. Tamamen restore edilmesi beklenen yapının yeni sahipleri ise Andreas ve Mona olduğu binayı inceleyerek ciddi bir plan süreci oluşturan çift belediye ve diğer yetkililerle işbirliği içerisinde projeleri gerçekleştirecek.

dunyanin-en-yalniz-evi

NORVEÇ'İN TARİHİ VE KÜLTÜRÜNÜ SİMGELİYOR

Deniz fenerini tamamen yenilemeyi planladıklarını söyleyen Andreas, ek masraflarını da kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bölgenin en iyi durumda olmasını sağlamak için elinden gelen her şeyi planladıklarını söyleyen Andreas hedefe ulaşmak için gereken adımları atmaya kararlı olduklarını söyledi. Norveç'in tarihi ve kültürel bir mirası olarak görülen deniz feneri, yeni sahipleri tarafından yapılacak olan restorasyon çalışmalarının ardından yeniden canlandırılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN