Enerji sektörünün devi BDY'den dev hamle! Türkiye'nin en büyük tedarikçisiydi... Dünyaca ünlü şirketle birleşiyor

Enerji sektörünün devi BDY'den dev hamle! Türkiye'nin en büyük tedarikçisiydi... Dünyaca ünlü şirketle birleşiyor

Türkiye’nin önde gelen LPG tedarikçisi BDY Group’tan dev hamle! Enerji sektörünün devi dünyanın en ünlü şirketlerinden biriyle birleşiyor. Şirket ortak açıklama yaparak duyurdu. Ortaklıkla birlikte yeni şirket geliyor...

BDY Group ve BB Energy, stratejik bir iş birliği ve sermaye ortaklığı için adımlar atıyor. Türkiye'nin önde gelen LPG tedarikçisi BDY Group ile dünyanın önde gelen bağımsız enerji ticaret şirketi BB Energy, enerji sektöründeki iş birliklerini genişletmek için güçlerini birleştiriyor.

HİSSENİN YÜZDE 49’U BDY’YE DEVREDİLECEK

Her iki şirketin yaptığı ortak açıklamaya göre, BB Energy'nin Türkiye'deki enerji sektöründeki varlıklarının güçlendirilmesi amacıyla, BBE'nin Hypco Petrolcülük'teki yüzde 49'luk hissesinin BDY'ye devri planlanıyor.

YENİ ŞİRKET KURULACAK

Bu anlaşmanın amacı, her iki tarafın ticari çıkarlarını genişletmek ve Türkiye'nin enerji sektörüne ve ekonomik büyümesine katkı sağlamak. Ortaklık çerçevesinde, Hypco'nun servis istasyonları ağının genişletilmesi ve "HYPCO GAS" adında yeni bir şirket kurularak Türkiye'ye LPG ithalatı ve dağıtımı için rekabet ortamının güçlendirilmesi planlandığı bildirildi.

BB Energy Akaryakıt Dağıtım Grubu CEO'su Bashir Bassatne, iş birliğinin Türkiye'deki enerji piyasasında genişleme ve yenilikçilik hedefleriyle uyumlu olduğunu belirtti. Türk tüketicisine daha geniş bir erişim sağlanması, Hypco'nun büyümesinin desteklenmesi ve enerji sektöründeki yeni fırsatların keşfedilmesi amacıyla iş birliğine odaklanacaklarını ifade etti.

BB Enerji ve BDY Group güçlerini birleştiriyor - InBusiness

BDY CEO'su Erkan Kaplanlı ise, bu anlaşmanın şirketler arasındaki iş birliğini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olduğunu vurgulayarak "Ortak hedeflerimize ulaşmak için BB Enerji ile yakın bir şekilde çalışmayı dört gözle bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Hypco Petrolcülük CEO'su Hatice Tulum da bu ortaklığın Hypco markasını daha da güçlendireceğini dile getirerek ‘’Bu ortaklık kapsamında Hypco markası, BDY'nin LPG ve depolama deneyimi ile BB Enerji'nin perakende ve uluslararası ticaret deneyimlerini birleştirecek, çevresel sorumluluk ve yeniliğe bağlı bir akaryakıt ve LPG dağıtım şirketi olarak daha da güçlenecektir." dedi.

BB Energy Grubu, Türkiye'deki varlığını 2011 yılında Mersin'deki Maris Petrokimya bitüm depolama tesislerini satın alarak başlatmış ve Hypco markası altında Türkiye'deki akaryakıt dağıtım pazarında yer edinmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN