Enflasyon sorunu bu tarihte çözülüyor: Fiyat yükselişi duracak! Bakan Şimşek net konuştu

Enflasyon sorunu bu tarihte çözülüyor: Fiyat yükselişi duracak! Bakan Şimşek net konuştu

2021 Kasın ayında başlayan yüksek enflasyon sorunu 2024 yılında da devam ediyor. 2023 genel seçimlerinin ardından göreve gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüksek enflasyon sorununun çözüleceği ve fiyat yükselişinin duracağı tarihi açıkladı. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da bir otelde düzenlenen 'Güneydoğu Sofrası İstanbul Buluşması' programında ekonomik hedeflerle ilgili konuştu.

Bakan Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 20 yılda her alanda büyük bir ilerleme sağlandığını belirterek, ekonomik sorunların farkında olduklarını, bunu çözmek için 2023 Eylül ayında kapsamlı bir program açıkladıklarını hatırlattı.

"ENFLASYON DÜNYADA DA ÖNEMLİ BİR SORUN"

Sorunları köklü bir şekilde çözeceklerini belirten Bakan Şimşek, şöyle konuştu:

"Çünkü biz, esnafımızın da emeklimizin de işçimizin de asgari ücretlimizin de sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları geçmişte çözdük, Türkiye'yi hızlı bir şekilde kalkındırdık. Altyapısını iyileştirdik, eğitimine yatırım yaptık, sağlığına yatırım yaptık, ekonomimizi büyüttük. Son yıllarda dünyada da Türkiye'de de enflasyon önemli bir sorun.

Ortaya koyduğumuz programla biz tekrar enflasyonu tek haneye indireceğiz. Enflasyonu tek haneye indirdiğimizde, siz çok daha rahat bir şekilde konut alabileceksiniz. Çünkü konut kredisi alabileceksiniz. AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı. Biz tek haneye indirince, krediye erişim arttı."

"ÖNÜMÜZDE KOLAY OLMAYAN BİR SÜREÇ VAR"

Enflasyonu tekrar tek haneye indireceklerini vurgulayan Bakan Şimşek, "Çünkü biz, imkanlarımızın faiz yerine yatırıma ve hizmete gitmesini istiyoruz. Evet, önümüzde tabii ki kolay olmayan bir süreç var. Ama sabırla biz programımızı uygulayacağız ve bu program başarılı olacak. Bu program sayesinde sorunlarımızı çözme imkanı olacak. Gerçekten de program çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'a işaret ederek, "Program eylülde açıklandı. Program çalışıyor. Büyümede, işsizlik oranında, enflasyonda ve bütçe açığında hedefleri 2024'te, 2025'te ve 2026'da tutturacağız. Şimdi hedefimiz ne? Hedefimiz toplumumuzun, milletimizin refahı. Bunun için de dünyayla birlikte zorlu bir dönemdeyiz ama başaracağız. Bize güvenin" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN