Erbakan’dan muhalefete birlik çağrısı: Tek çatı altında toplanın

Erbakan’dan muhalefete birlik çağrısı: Tek çatı altında toplanın

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, muhalefet partilerine “ortak çatı” çağrısı yaparak siyasette yeni bir iş birliği sürecinin başlatılması gerektiğini söyledi. İYİ Parti, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’ne birlikte hareket etme önerisinde bulunan Erbakan, sahada vatandaşın mevcut siyasi tablodan memnun olmadığını ve güçlü bir alternatif beklentisinin giderek arttığını vurguladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, muhalefet partilerine güç birliği çağrısında bulunarak dağınık siyasi yapının seçmen nezdinde karşılık bulmadığını belirtti.

NOW TV’de İlker Karagöz’le yaptığı röportajda Bilecik’in Bozüyük ilçesinde partisinin kongresi öncesinde vatandaş ve esnafla görüşmeler yaptığını belirten Erbakan, toplumun mevcut siyasi tablodan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Sahadan gelen izlenimlerini paylaşan Erbakan, “Taksicisinden esnafına, emeklisine herkes tepkili, bir değişim istiyor. ‘Cumhur İttifakı ile birlikte olmazsanız size oy veririz’ diyorlar. ‘Cumhur İttifakı ile sakın birlikte olmayın’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

'MİLLETİN YENİDEN CUMHUR İTTİFAKINA OY VERMESİ MÜMKÜN DEĞİL'

Ekonomide yaşanan sıkıntıları da gündemine alan Erbakan, vatandaşların yükselen yaşam maliyetleri karşısında zorlandığını belirtti. Özellikle gıda fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Erbakan, “Gıda fiyatları karşısında milletin memnun olması ve yeniden Cumhur İttifakı’na oy vermesi mümkün değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın tavsiye ettiği Medine hurmasının tanesi 40 lira. Vatandaş bunu almamak için 20 liralık hurma alsa bile, Diyanet’in açıkladığı günlük fitre miktarını aşmak zorunda kalıyor. El insaf demek lazım” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN