Erdoğan 15 Temmuz anma programında konuştu: Bu buluşmanın adı cumhur ittifakıdır

Erdoğan 15 Temmuz anma programında konuştu: Bu buluşmanın adı cumhur ittifakıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, İstanbul Saraçhane Meydanı'nda düzenlenen 15 Temmuz anma etkinliğinde konuşuyor. Erdoğan, "Şu anda biz buradan konuşuyoruz. Ama aynı anda Ankara'da da Kızılay başta olmak üzere ülke genelinde şu törenler yapılıyor. Çünkü kalpler aynı anda atıyor. Bu buluşmanın adı Cumhur İttifakı'dır." ifadelerini kullandı. Törende konuşan MHP lideri Bahçeli ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tanıyınız, anlayınız, anlatınız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz'un simgesel yerlerinden Saraçhane'de düzenlenen anma programında konuştu. Erdoğan, "Milletimiz 15 Temmuz'da akşam güneş batarken başlayan darbe girişimini sabah güneşin doğuşuyla birlikte akamete uğratarak böyle bir destan yazmıştır. Bu millet bu tür destanları yazdı, Allah'ın izniyle yine yazar. 2 asırdır ayağa kalkmak istediği dönemde milleti savaş, bozgunculuk, darbe, vesayet, terör, siyasi istikrarsızlık, ekonomik kriz, sosyal çatışmayla dizleri üzerine çökertenler hamdolsun bu defa yine başaramadılar." dedi.

Erdoğan, "Şehitlerimizin hatıralarına baktığımızda tamamının aynı şuur, aynı irade, aynı kararlılıkta darbecilerin üzerine yürüdüklerini görüyoruz. Şu anda biz buradan konuşuyoruz. Ama aynı anda Ankara'da da Kızılay başta olmak üzere ülke genelinde şu törenler yapılıyor. Çünkü kalpler aynı anda atıyor. Bu buluşmanın adı Cumhur İttifakı'dır." diye konuştu.

KYK kredileriyle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "KYK'lılara faiz yükü bindiriyormuşuz. Allah nasip ederse bu konuyla ilgili açıklamayı Kabine toplantımızdan sonra yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Enflasyona da kurban etmeyiz." ifadelerini kullandı.

5016391.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin katılımıyla Saraçhane Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı"na gelen vatandaşlar, öğle saatlerinden itibaren arama noktalarından geçirilerek meydana alındı. 15 Temmuz temalı video gösterimiyle başlayan anma programı kapsamında sahne alan sanatçılar, şarkı ve marşlar seslendirdi. Alanı dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak şarkı ve marşlara eşlik etti. Sela verilen etkinlikte, 15 Temmuz şehitlerinin ismi tek tek okunurken vatandaşlar "burada" diye karşılık verdi.

5017315.jpg

Anma programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"Aziz milletim, sevgili İstanbullular, MHP kıymetli genel başkanı, değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla, hasret ve muhabbetle selamlıyorum. Geride bıraktığımız Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Rabbimden milletimize ve tüm insanlığa hayır, sağlık ve esenlikle nice bayramlar nasip etmesini diliyorum.

Bugün 15 Temmuz ihanetinin 6. yıldönümü. Yakın tarihimizin bu en alçak darbe girişiminde toplamda 252 kardeşimiz şehadetle şereflendi. Her biri bu topraklar için toprağa düşmüş askerimiz hükmünde olan 15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitler sevgililer sevgilisi, peygamber efendimize komşular. Biliyoruz ki, rabbim şehitlerimizi sevgili habibinin sancağı altında şereflendirsin. Bizi de onlarla beraber şerefyab etsin. Bu ihanet girişimi sırasında darbecilerin uçak, helikopter, tank, silahlarına çıplak elleriyle karşı koyarken yaralanan gazilerimize sağlık ve sıhhat temenni ediyorum.

5017582.jpg

"MİLLETİMİZ DARBE GİRİŞİMİNİ AKAMETE UĞRATARAK DESTAN YAZDI"

Toplumların tarihlerinde asırlar boyu unutulmayacak, nesiller boyu destan gibi anlatılacak dönüm noktaları vardır. Milletimiz 15 Temmuz'da akşam güneş batarken başlayan darbe girişimini sabah güneşin doğuşuyla birlikte akamete uğratarak böyle bir destan yazmıştır. Bu millet bu tür destanları yazdı, Allah'ın izniyle yine yazar. 2 asırdır ayağa kalkmak istediği dönemde milleti savaş, bozgunculuk, darbe, vesayet, terör, siyasi istikrarsızlık, ekonomik kriz, sosyal çatışmayla dizleri üzerine çökertenler hamdolsun bu defa yine başaramadılar. Farklı dönemlerde farklı kisveler altında sahnelenen sinsi oyun 15 Temmuz gecesi milletimizin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan oldu.

Kardeşlerim toplumların tarihlerinde asırlar boyu unutulmayacak dönüm noktaları vardır. Milletimiz 15 Temmuz'da milletinden aldığı iman gücüyle, darbe girişimini sabah güneşin doğuşuyla akıbete uğratarak böyle bir destan yazmıştır. Yaklaşık 2 asırdır ayağa kalkmak istediği her dönemde bu milleti savaşla, darbeyle, vesayetle, terörle ekonomik krizle, sosyal çatışmayla dizleri üzerine çökertenler hamd olsun bu defa yine başaramadılar. Kardeşlerim, imandır o cevher ki ilahı ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür. Şimdi 6'lı masaları var dimi bunların? Bu 6 masada şehitlerimizin esamesi okunuyor mu? Onların derdi var. Onlar PKK terör örgütüyle beraber yürüyorlar.
Yani Gabar'da Cudi'de bizim Mehmetimize saldıranlarla, onların parlamentodaki uzantılarıyla beraber, el ele yürüyorlar. Devletimiz Cumhuriyetimizin 85 milyon hep birlikte 15 Temmuz gecesi dosta düşmana bir kez daha ispatladık. Cumhur İttifakı olarak bu mücadeleyi o gece nasıl ispatladıysak, bundan sonraki süreçte de aynen ispatlamaya devam edeceğiz.

15 Temmuz öyle bir geceydi ki, evlerinden, mahallelerinden harekete geçenlerin tamamı şahadeti göze alarak yola çıkmıştır. Hani birisi de akşam saat 23'te Yeşilköy Havalimanı'na gelmişti. "Haberim olsaydı ben de beklerdim" diye haber veriyor. Ve FETÖ'cülerin kontrolü altından oradan Bakırköy Belediyesi'ne gidiyor. Ve orada televizyon karşısında kahvesini yudumlarken biz de havalimanına iniyoruz. Saat 01:00'i birkaç dakika geçe. Kadın erkek genç yaşlı oradaydı. Sizin ferasetiniz Cumhur İttifakı olarak orada buluşmanız bunların çanına ot tıkadı. Ve ne oldu fazla sürmedi. Hemen kaçıp gittiler. "Zafer inananlarındır" dedik. Oradan zaferle çıktık. Bu Ankara'da da böyle oldu.

5017683.jpg

"BU BULUŞMANIN ADI CUMHUR İTTİFAKI'DIR"

Şehitlerimizin hatıralarına baktığımızda tamamının aynı şuur, aynı irade, aynı kararlılıkta darbecilerin üzerine yürüdüklerini görüyoruz. Şu anda biz buradan konuşuyoruz. Ama aynı anda Ankara'da da Kızılay başta olmak üzere ülke genelinde şu törenler yapılıyor. Çünkü kalpler aynı anda atıyor. Bu buluşmanın adı Cumhur İttifakı'dır.

Ankara'daki TBMM'nin dili olsa da üzerlerine bomba yağarken, milletin vekillerinin sizlerin emanetine nasıl sahip çıktığını, ölüme meydan okuduğunu anlatsa. Gölbaşı Özel Harekat Bahçesi'nin dili olsa da darbeciler tarafından alçakça bombalanan kahraman polislerin imanını anlatsa. Ülkemizin şehirlerindeki meydanların dili olsa da 27 gün süren demokrasi nöbetlerinde milletin iradesini anlatsa. Ülkemizin bir daha 15 Temmuz gibi musibetlere milletimizin bir daha esaret tehdidine maruz kalmaması için Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını kararlılıkla sürdüreceğiz. Ülkemizi dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız.

'İSTANBUL'DA SEL AFETİNDE SORUMLULAR NEREDEYDİ?'

İstanbul'da sel afetinde sorumlular neredeydi? Kardeşlerim, aynı şekilde Ankara'da neredeydi? Bunların hesabını 2023'te sandıklarda sormaya var mıyız? Fakat durmak yok, çok çalışacağız. Cumhur İttifakı olarak bu hesabı sormaya hazır mıyız? Mesele bu. Çünkü bizim soracak hesabımız var. Zira bizim demokrasi ve kalkınma devrimimizin en büyük şahidi İstanbul'dur. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefimizden taviz vermeyeceğiz.

5017687.jpg

'BEN SİZİN İNANCINIZA GÜVENİYORUM'

Ülkemizi bir kez daha oyun dışında bırakmak isteyenlere aradıkları fırsatı kendi ellerimizle sunmayacağız. İnşallah 2023 imtihanını da başarıyla vererek yolumuza devam edeceğiz. Ben sizin bu imanınıza, bu inancınıza güveniyorum. Rabbim bizleri bu yolda daim eylesin.

15 Temmuz gecesi gördük ki son sözü top tüfek değil, iman belirler, yürek belirler, inanç belirler. 15 Temmuz gecesi gördük ki güneş batınca üzerimize düşen karanlığın hükmü ertesi gün güneş çıkana kadardır.

20 yıldır ülkemize kazandırdığımız eserler dönüm noktalarından biridir. 2013 yılından bu yana verdiğimiz mücadelenin yeri ayrıdır. Gezi olaylarının sebebi asla ağaç ve çevre hassasiyeti değildir. 17-25 Aralık yargı emniyet darbe girişiminin sebebi hukuk, adalet değildir. 15 Temmuz darbe girişiminin sebebi milletin çıkarı için değildir. Bugün halen vermekte olduğumuz mücadelenin hiçbir ölçüye uyan bir tarafı yoktur. Tahammül edilemeyen Türk milletinin kendi iradesine sahip çıkması, kendi hedeflerine kilitlenmiş olmasıdır.

5017682.jpg

'FETÖ'YE RAHMET OKUTANLAR VAR'

Ne diyor Bay Kemal, 'Bu bir tiyatroydu' diyor. 252 şehidimizin olduğu bu gelişmeyi bir tiyatro olarak değerlendiriyor. Ben şimdi soruyorum, FETÖ'ye rahmet okutanlar var. Daha ne olacak? 252 şehidimiz var. Hala FETÖ'ye rahmet okuyanlar var. Kusura bakmasınlar. Neyin ne olduğunun şahidi 15 Temmuz gecesidir. Hiçbir proje geliştirmeden sadece laf salatasıyla insanların duygularını istismar edemezsiniz. Yabancı büyükelçilerden gelecek talimatlara göre siyasetlerini değiştirenler bu topraklara ait olamazlar. İnsanlar darbeye direnirken, hainlerle anlaşıp kaçacak delik arayanlardan siyasetçi olmaz.

Sadece PKK, Avrupa Birliği kayıtlarında vardı. Bu son NATO zirvesinde YPG'yi, PYD'yi, FETÖ'yü NATO kayıtlarına girdik. Dedik ki bu bizim kırmızı çizgimizdir. Aksi takdirde bizden olur alamazsınız dedik. Ve girdiler. Olay bu. Bay Kemal'in işi gücü güneyde.

Yaşadığımız sorunların, küresel ve bölgesel krizlerin olumsuzlukları bizi de etkiliyor. Hayat pahalılığı başta olmak üzere sıkıntılar yaşıyoruz. Şundan emin olun omuzlarımıza binen yük kalıcı değildir.

5017684.jpg

'BİZ GENÇLERİMİZİ FAİZE KURBAN ETMEYİZ'

KYK'lılara faiz yükü bindiriyormuşuz. Allah nasip ederse bu konuyla ilgili açıklamayı Kabine toplantımızdan sonra yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Enflasyona da kurban etmeyiz. Milletimizin sıkıntılarını da en iyi biz biliyoruz Bay Kemal. Harcı biz kaldırdık. Bugün 31 milyona yaklaşan istihdamımızla, sanayimizle, yıllık 250 milyar dolara yaklaşan ihracatımızla kesintisiz büyüyen bir Türkiye fotoğrafıyla karşı karşıyayız. Yeter ki hedeflerimizden kopmayalım.

Türkiye'yi bugün durduramazlarsa önümüzdeki bir asır boyunca tekrar yakalayamayacaklarını biliyorlar. Biz Türk milletiyiz. Cumhur İttifakı olarak bizi burada yalnız bırakmadınız. Hep beraber burada 15 Temmuz'un 6. yıl dönümünde beraber olduk. Önümüzdeki yıl seçimler var. Çok çalışacağız. Cumhur İttifakı'nın seçimden zaferle çıkacağına ben inanıyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (45)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
45 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN