'Erdoğan kurmaylarıyla davayla ilgili toplantı yaptı' iddiası TBMM gündeminde: Esenboğa’da İmamoğlu zirvesi yapıldı mı?

'Erdoğan kurmaylarıyla davayla ilgili toplantı yaptı' iddiası TBMM gündeminde: Esenboğa’da İmamoğlu zirvesi yapıldı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasından bir gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmaylarıyla dava ile ilgili toplantı yaptığına yönelik iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Torun, "Toplumun sorunları için mesai harcayıp toplantı yapmanız gerekirken seçilmiş belediye başkanımıza karşı kumpas mı kuruyorsunuz? İmamoğlu hakkındaki duruşmada senaryosu sarayda yazılan bir tiyatro sergilenmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Mustafa Şen ile seçim kampanyasından sorumlu olan Prof. Ertan Aydın’ın İmamoğlu duruşmasından bir gün önce toplantı yaptığı, davadan çıkacak kararın iktidarı nasıl etkileyeceğinin tartışıldığı ileri sürülmüştü.

İddiayı gündeme getiren Halk Tv yazarı İsmail Saymaz, zirveye bir bakanın da katıldığını yazdı.

Hukukçu Prof. Dr. İzzet Özgenç “Cumhurbaşkanı’nın malum dava ile ilgili olarak karar tarihinden bir gün önce bazı kişilerle bir araya gelerek, özel görüşme yaptığı konusundaki haber doğru ise bu durum Türkiye Cumhuriyeti Devleti bakımından utanç vericidir” paylaşımı yaptı.

İBB esi Sözcüsü Murat Ongun da “Dünyanın en hızlı haber yalanlama merkezi İletişim Başkanlığı da 72 saattir suskun. Devletin zirvesinin, İmamoğlu’na siyasi yasak cezası verileceğini bilerek duruşma öncesi toplantı yaptığı ortaya çıkalı 3 gün oldu. Bu skandala suskunluk her yerde sürüyor” ifadelerini kullandı.

torun.jpg

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, duruşmadan bir gün önce toplantı yapıldığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Torun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a 13 Aralık’taki toplantının doğru olup olmadığını sordu.

Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırlayan Torun “Kararın açıklanmasından bir gün önce, 13 Aralık tarihinde Esenboğa Havalimanı’nda, Erdoğan’ın başkanlığında, İmamoğlu davası ile ilgili özel bir toplantı yapıldığı yönündeki iddialar basına yansımış, ancak bu iddialar hakkında Cumhurbaşkanlığı’ndan herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Erdoğan’ın başkanlığında Esenboğa Havalimanı’nda bir toplantı yapılmış mıdır? Yapıldıysa gündemi nedir? Söz konusu toplantıda İmamoğlu davası gündeme gelmiş midir? Cumhurbaşkanlığı bünyesinde, siyasilere yönelik yargı süreçleri ile ilgili toplantılar yapılması rutin bir işlem midir, daha önce de bu kapsamda toplantılar yapılmış mıdır?” diye sordu.

Torun “Saray ahalisi günlerdir bu skandala karşı suskun. Neden susuyorsunuz? Veremeyecek hesabınız mı var? Toplumun sorunları için mesai harcayıp toplantı yapmanız gerekirken seçilmiş belediye başkanımıza karşı kumpas mı kuruyorsunuz? İmamoğlu hakkındaki duruşmada senaryosu sarayda yazılan bir tiyatro sergilenmiştir. Bu herkesin bildiği bir gerçektir ve tarihe utanç vesikası olarak geçecektir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN