Erdoğan'dan eleştirilere yanıt: Biz hep milletimizin diliyle konuştuk

Erdoğan'dan eleştirilere yanıt: Biz hep milletimizin diliyle konuştuk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi eylemcilerine yönelik kullandığı 'sürtük' ifadesini "Biz Gezi olaylarında sergiledikleri tutuma yakışan teşhisi koyduk. Biz hep milletimizin diliyle konuştuk. Milletimiz bu vandalları nasıl tanımlıyorsa biz de öyle dedik" sözleriyle savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam Kampı'nda, 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda partililere seslendi. Konuşmasına iktidar olduğu müddetçe yaptıkları çalışmalardan bahsederek başlayan Cumhurbaşkanı; terörle mücadeleye, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kendisinin sorularına verdiği yanıtlara değinerek muhalefete yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi eylemcilerine yönelik kullandığı 'sürtük' ifadesinin tepki çekmesi üzerine "Gezi olayları tıpkı 27 Mayıs gibi demokrasimizi hedef alan bir girişimdi. Bu yüzden biz Gezi olaylarında sergiledikleri tutuma yakışan teşhisi koyduk. Biz hep milletimizin diliyle konuştuk. Milletimizin hakkına, onuruna el uzatanlara tavizsiz davrandık. Milletimiz bu vandalları nasıl tanımlıyorsa biz de öyle dedik" sözleriyle kendisini savundu.

'MERDİVEN ALTI ADALETÇİLİĞE SON VERDİK'

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İktidara gelirken milletimize ülkemizi 4 temel unsur üzerinde yükselteceğiz dedik: Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet temelleri. Ülkemizin son 20 yıldaki kazanımları hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Türkiye'nin salgın sürecinde sergilediği dirayetli duruş ülkemize kazandırdığımız eserlerin önemini gösterdi. Eğitim bütçemiz yılda 10,3 milyar liradan, 274,3 milyar liraya çıktı. Ücretsiz verdiğimiz ders kitaplarının yanında artık ücretsiz yardımcı kitapları da veriyoruz. Sağlık sisteminde randevu sorunuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Merdiven altı adaletçiliğe son verdik. Son 10 yılda kadın konut evlerinde toplam 325 kadınımız ve 195 çocuğumuz misafir oldu. Asgari ücret bugün 4250 liraya ulaştı. İstihdamda 2022 yılında 12 milyon olan aktif sigortalı sayısı 24 milyonu buldu, toplam istihdam sayısı 30 milyonu geçti. 500 binin üzerinde Suriyeli kardeşimizin geri dönmesini sağladık.

'TERÖR KORİDORUNU DARMADUMAN ETTİK'

Uzun süre ülkemizi içten içe çürütmek, tarihiyle ve kadim değerlerine aykırı davranmak istediler. En son FETÖ'nün ordumuz içindeki elemanlarıyla bu emellerine ulaşmak istediler. Neyse ki milletimizle bunun önüne geçtik. Biz ki yürüttüğümüz onca operasyonla terör koridorunu darmaduman ettik.

Kilometrelerce yol, köprü, tünel gibi eserleri ülkemize kazandırdık. Demiryollarını ayağa kaldırdık, havalimanına ulaşımı kolaylaştırdık.

Konut konusunda yakında yeni sürprizlerle milletimizin karşısına çıkacağız.

Milli gelirimizi 238 milyar dolardan aldık, 1 trilyon dolara kadar getirdik. Ülkemize kur enflasyon üzerinden ödetilen bedeller olmasına rağmen yaptık. Tüm bu ekonomik sabotajlara rağmen ülkemizi ne siyasi ne ekonomik olarak diz çöktürmedik.

'BU MİLLETİN SON FERDİ ŞEHİT OLMADAN BAŞARAMAYACAKSINIZ'

Terörle mücadelemiz de, CHP zihniyetiyle mücadelemiz de millete borcumuzdur. Bunların aparat olduğunu biliyoruz. Biz başaramayacaksınız dedikçe üstümüze gelen bunlara diyoruz ki, bu milletin son ferdi toprağa düşmeden sinsi senaryolarınızı hayata geçiremeyeceksiniz. Bu milletin son ferdi de şehit olmadan aziz milletimizin tek karış toprağını kirletemeyeceksiniz. Hani komünistin komünistliği parayı buluncaya kadar ya, bunlarında tüm söyledikleri meydana çıkana kadar.

'DÜNYA, TÜRKİYE'YE GELİP 'BİZE DE YOK MU' DİYOR'

Batı bize savunma sanayii üzerinden istediklerimizi vermezken bakın biz neler yaptık. İHA ve SİHA'lar, kara araçları başta olmak üzere savunmada ihraç edilen ürün çeşidi 228 oldu. Diyorlar ki 'ABD'de ofis açın'. Gerek yok ki, onlar buraya geliyor. Türkiye, gelinip 'bize de yok mu' denilen bir ülkeye dönüştü.

Eserlerimizin ve hizmetlerimizin hepsini anlatmaya kalksak sabaha kadar bitiremeyiz.

1915 Çanakkale Köprüsü'nü, Tokat Havalimanı'nı açtık.

Teknofest kuşağı gençlerimizin Azerbaycan'la birlikte nasıl kucaklaştığına şahit olduk.

Önemli olan tüm bu yaptıklarımızın unutulmamasını sağlamaktır. Bizimle eser ve hizmette yarışamayanların, neden yarışamadığı da bunlara bakınca anlaşılıyor.

'KILIÇDAROĞLU, CEVAPLARIYLA ÇAPSIZLIĞINI GÖSTERDİ'

Türk siyasi tarihinin en eziyetli cilvesi maalesef bize denk geldi. Bu karakterin adı Kılıçdaroğlu, gülsek gülünecek tarafı yok, ciddiye alsak ciddiye alınacak tarafı yok. Biz de bu sebeple mecburen ara sıra bunu paçasından tutup aşağı indirmeye çalışıyoruz. Güya bizim sorularımıza cevap verip bize 10 soru sorduk. Bu cevaplardaki riyakarlık buram buram tütmektedir. Terör örgütlerini lanetliyor musun ifadesine düzgünce cevap verememiştir. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda ve Akdeniz konusunda devletinin yanında olmadığını göstermiştir. Siyasi stratejilerini yabancılara onaylatmaktan vazgeçip vazgeçmeyeceği soruma inkarla cevap vermiştir. Partisi içindeki her türden terör örgütü destekçisine karşı ne yapacağına yine inkarla cevap vermiştir. Aday olup olmayacağına dair soruma karşı da yine çapsızlığını göstermiştir. Seçim tarihi belli, benden hala seçim tarihi istiyor. Belli o, sen sıkıysa aday mısın değil misin onu açıkla.

'SADAT'IN KURUCUSUYLA EVİNDE GÖRÜŞMEDİM'

Kendisinin soru dediği şeyler de baştan aşağı iftiradır. Biliyorsunuz 128 milyar dolar meselesinin defalarca kamuoyu önünde açıkladık. Biz onun iftiralarını hukuk önünde soruyoruz zaten. Ülkede yarattığı kin ve nefret siyasetini bu zata yakışıyor. Bay Kemal biz senin SSK'yı nasıl batırdığını çok iyi biliriz. Rahmetli Savaş Ay, senin nasıl batırdığını yayınlamıştı biz de izlemiştik. Ama yine ne yapmıştın? O dönemin siyasilerini suçlamıştın. Şu ana kadar Bay Kemal'den 250 milyon kazandık ve bu parayı da 2 vakfa bağışladık. Bu vesileyle bir faydan olur. Kendi kendine SADAT diye bir ucube uydurup, bizim kurucusuyla evinde görüştüğümüzü iddia ediyor. Ben SADAT'ın kurucusuyla evinde görüşmedim sen yalancısın, sen cambazsın. Benim SADAT'ın kurucusu dediğin kişiyle AK Saray'da bir görüşmem var, evinde hiç görüşmedim. Kendisine 'kifayetsiz muhterislere ülke teslim edilmez' dememizin ne kadar halkı, doğru ve isabetli olduğunu göstermiştir. Altılı masa kimi seçerse o aday olacakmış. Altılı masa da çok uzatmasın, kararını versin. Masanın altındakiler de ortaya çıksın.

'DEMOKRASİNİN DE BİR SINIRI VAR'

Gezi olaylarının da ne ağaçla ne çevreyle ilgisi vardır. Biz o ağaçları Atatürk millet bahçesine dikiyoruz zaten. Siz de göreceksiniz.

Bay Kemal, 'zulüm 1453'te başladı' ifadesinin arkasında sen varsın. Siz yaptınız bunları. Bezmialem Camii'ni bira kutularıyla siz kirlettiniz. Bu ülkenin dini değerlerine saygı duymuyorsunuz. Gezi Parkı'nda o terörist pankartlarını siz astınız, sen de o alana geldin.

İşte geçenlerde 3 tane sözde milletvekili, 15 Temmuz Köprüsü'ne pankart asmaya kalktılar. Üstelik polisimize bile vurmaya kalktılar. Bunlar malum partinin uzantılarıdır. Yerleri parlamento değildir, gitmelerinin adımları atılmalıdır. Bu demokrasi değildir, demokrasinin de bir sınırı var. Gideceksin polise saldıracaksın, sonra da parlamentoda oturacaksın. Gezi vandalizminin ülkemize maliyeti nedir biliyor musunuz? 1 buçuk milyar dolar.

'GEZİDEKİLERE YAKIŞAN TEŞHİSİ KOYDUK'

Gezi olayları tıpkı 27 Mayıs gibi demokrasimizi hedef alan bir girişimdi. Bu yüzden biz Gezi olaylarında sergiledikleri tutuma yakışan teşhisi koyduk. Biz hep milletimizin diliyle konuştuk. Milletimizin hakkına, onuruna el uzatanlara tavizsiz davrandık. Milletimiz bu vandalları nasıl tanımlıyorsa biz de öyle dedik. Çapsıza çapsız haine hain demekten çekinmeyiz. Bizim kadınlara hakaret eden belediye başkanından, şehit bacısına hakaret edenlerden alacak ahlak dersimiz yok.

Konuşmamın sonuna gelirken harekatlarımızın süreceğini de eklemek isterim. Bir olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (152)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
152 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN