MetroPOLL Araştırma Erdoğan'ın sözlerini seçmene sordu: Vatandaş 'sürtük' ifadesinden rahatsız

MetroPOLL Araştırma Erdoğan'ın sözlerini seçmene sordu: Vatandaş 'sürtük' ifadesinden rahatsız

MetroPOLL Araştırma'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemcileri için kullandığı "sürtük" ifadesiyle ilgili yaptığı ankette halkın yüzde 83'ü "sürtük" demenin hakaret olduğunu söylerken, AK Parti seçmeninin yüzde 39,4'ü, Erdoğan'ın bu sözü kullanmasını doğru bulduğunu ifade etti.

MetroPOLL Araştırma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi eylemlerine katılanlar için kullandığı ve kamuoyunun tepkisini çeken "sürtük" ifadesi ile ilgili anket yaptı. Halka, "Birisine 'sürtük' demek hakaret midir?" diye soruldu. Haziran ayında yapılan ankette halkın yüzde 83 hakaret olduğunu savunurken, yüzde 13,8'i hakaret olmadığını savundu.

Ankette, Erdoğan'ın bu ifadeyi kullanması üzerine ise halkın yüzde 76,8'ı bunu doğru bulmadığını, yüzde 18,2'si de doğru bulduğunu söyledi.

AK PARTİ SEÇMENİNİN YÜZDE 39'U 'DOĞRU' DEDİ

Parti tabanına bakıldığında AK Parti seçmeninin yüzde 39,4'ü Erdoğan'ın bu sözü kullanmasını doğru bulduğunu ifade etti.

Anket, 2 bin 123 kişinin katılımıyla bilgisayar destekli telefonda anket yöntemiyle yapılırken, hata yapı +/-2,08 olarak açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN