Erdoğan'dan bir 'müjde' daha: Dönüşümde 'yarısı bizden' kampanyası

Erdoğan'dan bir 'müjde' daha: Dönüşümde 'yarısı bizden' kampanyası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün bayram programının sonunda "İstanbul’da Yüzyılın Dönüşümü Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni”ne katıldı. Törende konuşma yapan Erdoğan, kentsel dönüşüm 'müjde'si verek "Vatandaşlarımızın dönüşüme giren evlerinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız" dedi.

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, art arda 'müjde'lerini sıralamaya başladı. İstanbul Gaziosmanpaşa'da açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyası. Oturdukları evlerin riskli yapı tespitini yaptıran vatandaşlarımızın ister yerinde ister rezerv alanda dönüşüme giren evlerinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız" dedi.

ÇARŞAMBA BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Erdoğan konuşmasında "120 m2 3+1 ev için 900 bin TL devletten, kalan tutara 10 yıl vade. 100 m2 2+1 ev için 750 bin TL devletten, kalanı 10 yılda ödenecek. Önümüzdeki çarşamba başvuruları başlayacak kampanyanın detaylarını bakanlığımız paylaşacak" ifadelerine yer verdi.

KİRA YARDIMI YÜKSELDİ

Kira yardımının da yükseltildiğini belirten Erdoğan "İkinci müjdemiz kira yardımlarıyla ilgili; 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya yükseltiyoruz. İlk Evim kapsamındaki 50 bin konutun ve arsalarda 50 bin arsanın şimdiden hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

'BU KARDEŞİNİZ İKTİDARDA OLDUĞU SÜRECE FAİZ YÜKSELEMEZ'

Erdoğan "Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez faiz devamlı düşecektir. Göreceksiniz enflasyon da faizle beraber düşecektir. Önümüzdeki engelleri nasıl kaldırdıysak, enflasyon meselesini de bu yıl sonuna kadar kontrol altına almış, önümüzdeki yıl tamamen çözmüş olacağız" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, "Bundan önce Bay Bay Kemal, ah ah Savaş Ay sağ olsaydı da o video çekimleri var ya, orada Bay Bay Kemal saf saf duruyor. Ama o hastanelerin hali neydi? Okmeydanı SSK Hastanesi'nin hali neydi? Yahu hastane ölüyorsa bir vatandaşımız orada rehine olarak kalıyordu. Bir ufak broşür hazırlamış, o broşürü şöyle inceledim. Aman yarabbim. Rezalet. Ya sen önce bunların hesabını verdi. Hastanelerde senin döneminde rehine olarak kalanların hesabını ver. Senin gidecek yerin yok ya!" ifadelerine yer verdi.

'ALEVİ' VE 'KÜRTLER' BAŞLIKLI VİDEOSU

Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' ve 'Kürtler' başlıklı videolarını da hedef alan Erdoğan, "Milletimizi köken vurgusuyla bölmek, mezhep vurgusuyla ayıştırmak, yalan ve iftira dolu hezeyanlarla kamplaştırmak isteyenlere bir bakın, bugüne kadar ülkemize ne kattıklarına bir bakın. Mesela Kılıçdaroğlu'nun başında bulunduğu SSK'yı batırmak, genel başkanı olduğu partiye her seçimde kaybettirmek dışında bir vasfı var mı?" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN