Erdoğan'dan İstanbul Kalkınma Kurulu'yla ilgili ilginç karar: İTO ve İSO çıktı Etnospor girdi

Erdoğan'dan İstanbul Kalkınma Kurulu'yla ilgili ilginç karar: İTO ve İSO çıktı Etnospor girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile İstanbul Kalkınma Kurullarının üye yapısı değişti. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre İTO ve İSO çıkarılırken, Türk Kültürüne Hizmet Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi ve Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan'ın başkanlığını yürüttüğü Dünya Etnospor Konfederasyonu eklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile İstanbul Kalkınma Kurullarının üye yapısı değişti. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre İTO ve İSO çıkarıldı. Yerine Türk Kültürüne Hizmet Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi ve Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan'ın başkanlığını yürüttüğü Dünya Etnospor Konfederasyonu eklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile halen görev yapan İstanbul Kalkınma Kurulu üyelerinin tamamının görev süreleri sona erdi. Erdoğan’ın aldığı 5308 sayılı Karar ile 2017 tarihli ilgili Bakanlar Kurulu kararı yürürlükten kaldırıldı. Değişiklikler, bugün yayınlanan “Kalkınma Ajansları Kalkınma Kurullarına Temsilci Gönderecek Kurum ve Kuruluların Belirlenmesi Hakkında Karar” ile yapıldı.

İTO VE İSO ÇIKARILDI

Sadece tek ilden oluşan Kalkınma Ajansları için geçerli olan düzenleme kapsamında, Kalkınma Kurulu üye sayıları 26’dan 50’ye çıkarıldı. Yedek üye sayısı da 4’ten 25’e yükseltildi. İTO ve İSO ile birlikte İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği de üye listesinden çıkarılan kuruluşlardan oldu.

ETNOSPOR KONFEDERASYONU VE TÜRK KÜLTÜRÜNE HİZMET VAKFI

Yeni üye olarak İstanbul listesine; Türk Kültürüne Hizmet Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi, Dünya Etnospor Konfederasyonu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Tasarım Vakfı, Bağcılar, Beyoğlu, Sarıyer ve Esenler belediyeleri girdi.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanlığını, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan yürütüyor.

BELEDİYELER LİSTEDEN ÇIKARILDI

Ankara ve İzmir Kalkınma Ajansları Kalkınma Kurulu üye sayıları artırılırken, daha önce üye gönderen bazı kurumlar da listeden çıkarıldı. Ankara’da listeye giren organize sanayi bölgesi (OSB) sayısı artırıldı.

Ankara Sanayi Odası 1, 2-3’üncü OSB’ler, Yenimahalle ve Ayaş Belediyeleri üye listesine girerken, Kahramankazan ve Gölbaşı Belediyeleri listeden çıkarıldı. İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu üyeliğinden İzmir Ticaret Odası çıkarılırken, Kızılay İzmir Şubesi, Birlik Vakfı İzmir Şubesi, Bayındır, Kınık ve Kiraz Belediyeleri üye listesine dahil edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN