Erdoğan'dan merakla beklenen rakamı açıkladı! Yeni bayram ikramiyesini açıkladı

Erdoğan'dan merakla beklenen rakamı açıkladı! Yeni bayram ikramiyesini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimleri kapsamında gerçekleştirdiği Ordu ziyaretinde emekliler için önemli bir açıklamada bulundu. Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyesiyle ilgili müjdeli haberi veren Erdoğan, ikramiyenin 3 bin liraya yükseltildiğini duyurdu. Emeklilerin 5 bin lira ikramiye hayali suya düşmüş oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin TL'ye çıkarılacağını açıklaması, Cumhuriyet'in 100. yılında ikramiyenin 5 bin TL olacağını uman emeklilerin hayallerini suya düşürdü. Böylece, bu yıl her iki bayramda 5 biner lira almayı hayal eden emekliler, toplamda 6 bin lirayla yetinmek zorunda kalacaklar.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, bayramlarda daha önce 2 bin lira olarak ödenen ikramiyenin yeni düzenlemeyle 3 bin TL'ye yükseltildiğini duyurdu. "Emeklilere nefes aldıracak bütçeyi ayarlıyoruz" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı, bütçe imkanlarını zorlayarak bu artışın gerçekleştirildiğini belirtti.

EMEKLİ İKRAMİYESİNİN TARİHÇESİ

11 Mayıs 2018'de ilk kez bin lira olarak verilmeye başlanan bayram ikramiyesi, zaman içinde yapılan artışlarla 2021 yılında bin 100 liraya, 2023 genel seçimlerinin yapıldığı yıl ise 2 bin liraya çıkarılmıştı. Cumhuriyet'in 100. yılında, geçtiğimiz yıl, emeklilere ekstra 5 bin lira ikramiye verilmesi kararlaştırılmış ancak bu ek ödeme başta çalışan emeklilere yapılmamıştı. Gelen tepkilerin ardından, kasım ayında çalışan emeklilere de ödeme gerçekleştirilmişti.

EMEKLİLERİN UMUDU YARIM KALDI

Bu son açıklama, emekliler arasında karışık duygulara yol açtı. Bir yandan artış memnuniyetle karşılansa da, 5 bin TL'lik beklentinin karşılanmamış olması hayal kırıklığı yarattı. Emeklilerin bayram ikramiyelerindeki bu değişiklik, ekonomik koşullar ve yükselen enflasyon oranları göz önüne alındığında, onların günlük yaşam mücadelelerine ne ölçüde katkı sağlayacağı ise tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN