Erdoğan'ın ekonomik hamlelerini 'plansız, programsız' diye niteleyen Babacan böyle uyardı: Yalancı bahara kanmayın

DEVA Partisi lideri Babacan, sosyal medya hesabından Erdoğan'ın seçim öncesi maaş artışı vaatlerini yorumladı. Bu durumun Türkiye'nin en karanlık günlerine götüreceğini söyleyen Babacan, maaş zamlarını 'plansız, programsız' olarak değerlendirdi. Yoksulluğun bu şekilde gittikçe artacağını söyleyen Babacan, "Sayın Erdoğan'ın seçim öncesi plansız, programsız işlerle yaşatmaya çalıştığı yalancı bahara sakın inanmayın. Gerçek şu ki; seçimden sonra hepimizi kara kışa götürecek" dedi.

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, seçim vaatleri doğrultusunda memur maaşlarında ve kamudaki işçilerin maaşlarında zam vaatlerinde bulunmuştu. Bu durum ise birçok kesim tarafından hem enflasyon rakamlarında hem de fiyatlarda da artış yaşanacağı yorumuna sebep oldu.

Konu ile ilgili bir eleştiri de DEVA Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ali Babacan'dan geldi. Babacan, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulunurken, Erdoğan'ın açıklamış olduğu vaatleri 'plansız, programsız' şekilde yorumladı.

Babacan, bu vaatlerin Türkiye'nin en fakir günlerini yaşatacağını söylerken, "Seçimden sonra hepimizi kara kışa götürecek" dedi.

Videoyu, "Sayın Erdoğan'ın seçim öncesi plansız, programsız işlerle yaşatmaya çalıştığı yalancı bahara sakın inanmayın. Gerçek şu ki; seçimden sonra hepimizi kara kışa götürecek. Türkiye'nin en fakir günlerinin tek sebebi olacak" sözleri ile paylaşan Babacan, şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan, seçim öncesi maaşlara yaptığı zamlarla vatandaşlarıma yalancı bir bahar vadetmeye çalışıyor. Gerçek şu ki; plansız, programsız işler yaparak seçimlerden sonra aslında hepimizi kara kışın ortasına götürecek. Türkiye'nin en fakir günlerinin müsebbibi olacak.

Yaşadığımız pahalılık, artarak sürecek. Neden? Çünkü enflasyonla mücadele edecek tek bir politikaları yok, iş bilen kadroları yok. Olsaydı bu sorunu çoktan çözmüşlerdi zaten. Üzülerek söylüyorum; enflasyon artacak.

'TANE İLE ALACAĞIZ'

Hani vatandaşlarımız, "Patates, soğan" diyor; Allah korusun tane ile soğan aldığımız günler gelecek. Zaten meyveyi, sebzeyi taneyle almayı da bu son beş yılda öğrendik. Bulguru, pirinci, çayı, yağı zorlanarak aldık, alacağız. Daha da zor olacak. Hele hele et ve tavuk gibi gıdaları almak çok zorlaşacak. Çocuklar peynire, yoğurda, süte, proteine ulaşamayacak, erişemeyecek.

Çocukların gelişimi eksik kalacak. Bu yönetim devam ettiği sürece yoksulluk gittikçe artacak."

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir