Erdoğan'ın 'faiz-enflasyon' sözlerine Akşener'den yanıt: Evet aynen Sayın Erdoğan

Erdoğan'ın 'faiz-enflasyon' sözlerine Akşener'den yanıt: Evet aynen Sayın Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TRT'de ortak canlı yayınındaki "Faiz sebep, enflasyon neticedir" sözlerinin üzerine İYİ Parti Lideri Akşener, sosyal medya hesabından İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale ve İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz'ı etiketleyerek “Netice” gerçekten ortada… Değil mi" diye sordu.

TRT'de ortak canlı yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düşük faiz mesajı vererek "Dünyada faizi sürekli yükselttiler. Ben de tam aksine faizi indirmenin mücadelesini verdim. Şu anda bizde faiz yüzde 9 bunu daha da düşüreceğiz. Faiz ve enflasyon doğru orantılıdır. Faiz sebep, enflasyon neticedir." ifadelerinin üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale ve İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz'ı etiketleyerek “Netice” gerçekten ortada… Değil mi" diye sordu.

Erdoğan TRT ortak yayınında, faiz-enflasyon denklemine ilişkin olarak, "Dünyada faizi sürekli yükselttiler. Ben de tam aksine faizi indirmenin mücadelesini verdim. Şu anda bizde faiz yüzde 9 bunu daha da düşüreceğiz. Benim inancım şu; başbakanlığım döneminde faizi 4,6’ya indirdik, enflasyon da 6,4 gibiydi. Faiz ve enflasyon doğru orantılıdır. Faiz sebep, enflasyon neticedir. Buna inanmayanlar olabilir. Benim alanım ekonomi, neticesi de ortada. Uluslararası toplantılarda bu tezimi savundum. Şimdi biz yine indireceğiz dedik. 86’lardaydı enflasyon 64’e düştü. Daha da düşecek." görüşünü yineledi.

AKŞENER VE ÖZLALE TWİTTER'DAN YANIT VERDİ

Erdoğan'ın sözlerine yanıt veren Akşener, "Evet aynen Sayın Erdoğan. “Netice” gerçekten ortada…" derken; Özlale de, "Mart 2021 Politika faizi: 19, Enflasyon: 16 Aralık 2023 Politika faizi: 9, Enflasyon: 64 Alanı da ekonomiymiş. Atma Ziyaaaaa!" ifadelerini kullandı.

Akşener'in paylaşımı şu şekilde:

Akşener'i alıntılayan Özlale'nin paylaşımı ise şöyle:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN