ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 121

ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 121

TÜİK'in aralık ayı enflasyon rakamları öncesinde açıklanan ENAG verilerine göre; yıllık enflasyon yüzde 121, ocak ayı enflasyonu ise yüzde 9,26 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) saat 10.00'da açıkladığı aralık ayı enflasyon rakamları öncesinde Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), kendi hesapladığı enflasyon oranını açıkladı.

ENAG verilerine göre, ocak ayında enflasyon yüzde 9,26 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 121,62 olarak gerçekleşti.

İSTANBUL’UN OCAK ENFLASYONU YÜZDE 79,68

İstanbul Ticaret Odası (İTO) da dün, 2023 Ocak ayına ilişkin İstanbul’un enflasyonunu açıkladı.

Buna göre, İstanbul'un ocak ayı enflasyonu yıllık bazda yüzde 79,68 oldu. Yıllık enflasyon üçüncü ayında da gerilerken, aylık bazda ise sert yükseliş dikkat çekti. 2022 Aralık'ta bir önceki aya göre yüzde 2,94 artan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi, 2023 Ocak'ta yüzde 5,94 yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN