Gelecek Partili Özcan'dan Erdoğan'a ‘Faiz sebep, enflasyon neticedir’ yanıtı: %19’dan %85’e zıplattığınızı neden söylemiyorsunuz

Gelecek Partili Özcan'dan Erdoğan'a ‘Faiz sebep, enflasyon neticedir’ yanıtı: %19’dan %85’e zıplattığınızı neden söylemiyorsunuz

Gelecek Partisi Sözcüsü Özcan, sosyal medya hesabından "Faizi indirmenin mücadelesini verdim. Şu anda bizde faiz yüzde 9 bunu daha da düşüreceğiz. Faiz sebep, enflasyon neticedir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi. Özcan, "Faiz düşerse enflasyon da düşer” teziniz nedeniyle enflasyonu %19’dan %85’e zıplattığınızı söylemeden, baz etkisiyle %85’den %64’e düşmesiyle övünüyorsunuz!" dedi.

TRT'de ortak canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düşük faiz mesajı vererek "Dünyada faizi sürekli yükselttiler. Ben de tam aksine faizi indirmenin mücadelesini verdim. Şu anda bizde faiz yüzde 9 bunu daha da düşüreceğiz. Faiz ve enflasyon doğru orantılıdır. Faiz sebep, enflasyon neticedir." ifadelerini kullanmıştı.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz mesajına tepki göstererek "Faiz düşerse enflasyon da düşer” teziniz nedeniyle enflasyonu %19’dan %85’e zıplattığınızı söylemeden, baz etkisiyle %85’den %64’e düşmesiyle övünüyorsunuz!" dedi.

Özcan, paylaşımında "Rusya ile yaptığınız iddia edilen borç ertelemesinden bahsetmeden bütçe açığını düşürmekle övünüyorsunuz! KKM üzerindeki faiz tavanını kaldırdığınızı ve mevduat faizlerinin %30’lara çıktığını söylemeden, TCMB’nin millete kuruş faydası olmayan %9’luk faizi ile övünüyorsunuz! KKM ile zengine aktardığınız 200-250 milyar ₺’yi söylemeden, faiz harcamalarını düşürmekle övünüyorsunuz!" ifadelerini kullandı.

Özcan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Sn. Erdoğan; -“Faiz düşerse enflasyon da düşer” teziniz nedeniyle enflasyonu %19’dan %85’e zıplattığınızı söylemeden, baz etkisiyle %85’den %64’e düşmesiyle övünüyorsunuz! -Rusya ile yaptığınız iddia edilen borç ertelemesinden bahsetmeden bütçe açığını düşürmekle övünüyorsunuz!

-KKM üzerindeki faiz tavanını kaldırdığınızı ve mevduat faizlerinin %30’lara çıktığını söylemeden, TCMB’nin millete kuruş faydası olmayan %9’luk faizi ile övünüyorsunuz!

-KKM ile zengine aktardığınız 200-250 milyar ₺’yi söylemeden, faiz harcamalarını düşürmekle övünüyorsunuz!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN