Erhan Afyoncu dayakçı kaymakama sahip çıktı: MSÜ Rektörü'nden dayak yiyen imama sert tepki

Erhan Afyoncu dayakçı kaymakama sahip çıktı: MSÜ Rektörü'nden dayak yiyen imama sert tepki

Diyarbakır'da meydana gelen Kaymakam Burak Akeller’in, camiide imam M.K.'yı mikrofonla darp etmesiyle ilgili MSB Üniversitesi Rektörü Afyoncu'nun kaymakama sahip çıkması dikkat çekti. Afyoncu, imama yönelik tepki gösterirken, "Şehadet şerbetini içen kahramanlara rahmet okuyamayan bir imam, Türkiye Cumhuriyeti'nin din görevlisi olamaz" dedi. Afyoncu, bunun Akeller'in devlet adamlığını gösterdiğini söyleyerek, "Kaymakamın daha sonra hatası olduysa soruşturmada ortaya çıkar" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin gündemine oturan geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Kaymakam Burak Akeller’in, cuma namazı sebebiyle gitmiş olduğu camiide imam M.K.'yı mikrofonla darp ettiği iddiası ile ilgili valilik tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Kaymakam Akeller, konuyla ilgili olarak, "Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Camii imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim" ifadelerini kullanmıştı.

Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller kimdir? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV HaberKaymakam Burak Akeller

REKTÖRDEN İMAMA SERT TEPKİ

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu, konuyla ilgili sosyal medya hesabı X'ten bir tepki geldi. Rektör Afyoncu, Hutbenin bir devletin ve devlet başkanının hakimiyet sembollerinden biri olduğunu savunan Afyoncu, "Türkiye'nin güvenliği için mücadele eden ve şehadet şerbetini içen kahramanlara rahmet okuyamayan bir imam Türkiye Cumhuriyeti'nin din görevlisi olamaz" dedi.

'DEVLET ADAMI OLDUĞUNU GÖSTERİR'

Kaymakam Burak Akeller'in olaya müdahale etmesinin bir devlet adamlığı göstergesi olduğunu ifade eden Afyoncu, "Kaymakam beyin müdahale ederek hutbeyi tam okutması devlet adamlığını gösterir. Daha sonra hatası olduysa soruşturmada ortaya çıkar" şeklinde konuştu.

Erhan Afyoncu

Afyoncu, bununla birlikte asıl olarak Kaymakam Burak Akeller'e saldıranların utanması gerektiğini söyleyerek, "Devletin gönderdiği hutbeyi eksik okuyan, Şehidlere rahmet okumayan din görevlisine bir laf etmeden ispat edilmemiş iddialar üzerinden kaymakama saldıranların utanması gerekir" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN