Erkan Baş’ı hedef alan Destici özür diledi

Erkan Baş’ı hedef alan Destici özür diledi

TİP lideri Erkan Baş'ı “Adam Tito artığı. Gerçek soyadı Jusoviç. Alman istihbaratlarının kontrolünde yetiştiriliyorsun, Türkiye’ye gönderiliyorsun” sözleriyle hedef alan BBP lideri Destici, “Eğer ağzımdan da yanlış bir şey çıkmışsa onlardan özür dilerim, özür dilemekten hiç çekinmem” dedi.

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş için kullandığı 'Tito artığı' sözü polemiklere neden olmuş, Haber Global'de katıldığı programda gelen eleştiriler üzerine "Söylediklerimin arkasındayım, bunlar Tito zihniyetinin artığıdır" demişti.

Bunun üzerine Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği, Boşnak kökenli Erkan Baş’ı hedef alan BBP Lideri Mustafa Destici’ye tepki göstererek istifaya çağırmıştı.

Erkan Baş’ın asıl hedef alınanın Yugoslavya göçmenleri olduğunu ve ırkçılık olarak nitelediği sözler hakkında konuşan Mustafa Destici, “Eğer ağzımdan da yanlış bir şey çıkmışsa onlardan özür dilerim, özür dilemekten hiç çekinmem” ifadelerini kullandı. Destici, şu ifadeleri kullandı:

“BÜYÜK SIKINTI ÇEKMİŞLER”

“Dolayısıyla ben hiçbir Boşnak, Makedonyalı, Arnavut, Kosovalı, Karadağlı, Batı Trakyalı ya da Bulgaristan’daki Türkleri incitmek istemem. Onlar zaten ödemesi gereken bedeli ödemişler, canlarını vermişler, topraklarını vermemişler. Orada hâlâ Türklük ve İslam adına nöbet tutuyorlar. Biz burada kendi bağımsız devletimizin içinde hür bir şekilde yaşıyoruz, bayrağımızın altında, ama onlar büyük sıkıntı çekmişler, ağır bedeller ödemişler ve hâlâ o topraklarda aldıkları emaneti canları pahasına taşıyorlar.”

NE OLMUŞTU?

tv100’de Talat Atilla ve Tamer Korkmaz ile Memleket programına konuk olan Mustafa Destici Erkan Baş'a şunları söylemişti:

“Yugoslavya’da Tito rejimi vardı. Bir komünist rejim vardı. Buradan geçiyorsun Almanya’ya. Tamamen sol örgütleri içerisinde. Belli ki Alman istihbaratlarının kontrolünde yetiştiriliyorsun ve Türkiye’ye gönderiliyorsun. Senin gerçek soy ismin ne? Jusoviç. Burada neyi kullanıyorsun? Baş’ı kullanıyorsun. Soyadı Baş olan siyasetçi kim? TİP’in genel başkanından söz ediyorum. Türk milletinin karşısına Jusoviç diye çıkabiliyor musun? Aç bak Google’a. Gerçeğin toplumdan gizlenmesini doğru bulmuyorum."

ERKAN BAŞ: BU ŞAHSI CİDDİYE ALMAM

Destici'nin sözlerini değerlendiren Erkan Baş, yaptığı açıklamada, “Bu şahsı ciddiye almam ama burada mesele ben değilim” demişti: Erkan Baş'ın açıklaması şöyleydi:

“Hakaret edilen ülkemizdeki milyonlarca Yugoslavya göçmenidir. Ajan diye itham edilen Almanya’da doğmuş milyonlarca işçi çocuğudur. İşte ırkçılık budur. Suyun öte tarafının, gurbetteki emekçilerin haysiyetine yenileceksiniz! ‘Gizleniyor’ dediği bilgilere ise herkes kolaylıkla ulaşabilir. İlk görselde adıma açılmış Wikipedi sayfasını, ikincisinde ise kaleme aldığım Yaşamak İçin Sosyalizm kitabındaki satırları okuyabilirsiniz. Irkçılık komploculuktur, ırkçılık sahtekârlıktır. Bu da basit bir örneğidir.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN