Altını olanları yakından ilgilendiriyor: Doğru zamanı bekleyin! İslam Memiş, gram altının çıkacağı rakamı açıkladı

Altını olanları yakından ilgilendiriyor: Doğru zamanı bekleyin! İslam Memiş, gram altının çıkacağı rakamı açıkladı

Gram altın fiyatı, tarihin en yüksek rekorunu kırarken finans uzmanı İslam Memiş, bunun henüz başlangıç olduğunu söyledi. Yaz aylarında gram altının ne kadar olacağını açıklayan İslam Memiş, altın satmak için doğru zaman olmadığını dile getirdi. İşte, İslam Memiş altın yorumları...

Altın, her dönem en güvenli yatırım aracı. Fakat gram altın fiyatındaki artış, özellikle dar ve orta gelirli kişilere maddi açıdan zorluklara neden oluyor. Altın alım-satımı yaparken piyasadaki durumu yakından takip etmek ve doğru zamanı yakalamak önemli.

"ALTININ ONS FİYATI 2 BİN 300 DOLARA KADAR ÇIKABİLİR"

Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın piyasasındaki tahminlerini paylaştı. ABD'de beklenen yüzde 5.2'lik enflasyon oranının yüzde 5 olarak gerçekleşmesinin FED'in faiz arttırmayacağı beklentisi yarattığını belirten İslam Memiş, bu durumun ONS altın fiyatlarını desteklediğini ve yaz aylarında 2 bin 300 dolara kadar çıkabileceğini öngördü. Ancak, merkez bankalarının geri çekilmesi ve jeopolitik olaylardaki artışlar gibi faktörler altın piyasasındaki durumu etkileyebileceği uyarısında bulundu.

"GRAM ALTININ FİYATI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK"

Gram altının da rekor kırdığını belirten İslam Memiş, kuyumcuların gram altını 1300 TL'ye sattığını ifade etti. ONS altındaki değişkenliğin gram altın fiyatlarını da etkilediğine dikkat çeken Memiş, kısa vadede ONS altın fiyatlarında kar beklentisi olduğunu belirtti. Bu nedenle, 1960 dolar seviyesindeki ONS altın fiyatlarının takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Gram altın fiyatlarındaysa kısa zaman içinde 1400'ün konuşulabileceğini ifade etti.

"ALTIN SATIŞI İÇİN DOĞRU ZAMAN DEĞİL"

İslam Memiş, altın sahibi olan vatandaşların aceleci davranmaması gerektiğine dikkat çekti. Yaz aylarına girilmesiyle birlikte gram altın fiyatlarının 1400-1500 TL aralığına kadar yükselebileceğini öngören İslam Memiş, bu rakamları gördükten sonra piyasayı incelemenin ve beklemek gerektiğinin altını çizdi. Şu an için satış zamanının olmadığını belirten Memiş, yatırımcıların sabırlı ve dikkatli olmalarını tavsiye etti.

YAZININ TAMAMI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN