Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu 'Emperyalistlerin truva atı' sözleriyle hedef aldı

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu 'Emperyalistlerin truva atı' sözleriyle hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’na, ‘sermaye getirme’ açıklaması üzerinden yüklenerek, “Emperyalizmin finansörü Londra tefecilerinden aldığı sözlerle adeta sevindirik olan kişi Bay Bay Kemal Londra’dan ne kadar para aldın da geldin? Adlığın bir şey var mı? Laf. Emperyalizmin Truva atı, IMF’nin ile adamlarını otel odalarında gizli saklı buluşturan kişi kim?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşan 14 Mayıs seçimlerinin startını AK Parti’nin 2001’de temellerinin atıldığı Afyonkarahisar’dan verdi.

Erdoğan, Afyonkarahisar Zafer Meydanı’nda vatandaşlara hitap ettiği konuşmasında 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birileri çıkmış bize seccade edebiyatı yaptığı gibi şimdi de emperyalizm edebiyatı yapıyor. Peki bu edebiyatı yapan kim? Emperyalistlerin tetikçisi terör örgütleri ile kol kola yürüyen kişi. Emperyalizmin finansörü Londra tefecilerinden aldığı sözlerle adeta sevindirik olan kişi. Bay Bay Kemal Londra’dan ne kadar para aldın da geldin? Adlığın bir şey var mı? Laf. Emperyalizmin Truva atı, IMF’nin ile adamlarını otel odalarında gizli saklı buluşturan kişi kim? Bu kişinin kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Bay Bay Kemal şimdide çıkmış her zaman ki iğrenç üslubu ile bize antiemperyalizm dersi vermeye kalkıyor” dedi.

erdogan.jpg

"TÜRKİYE SON 21 YILDAKİ ATILIMLARIMIZLA ASIRLIK HAYALLERİNE ANCAK KAVUŞABİLDİ"

Türkiye'nin, son 21 yıldaki demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla asırlık hayallerine ancak kavuşabildiğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi birileri çıkmış bize tıpkı seccade edebiyatı yaptığı gibi bir de emperyalizm edebiyatı yapıyor. Peki bu edebiyatı yapan kim, emperyalistlerin tetikçisi terör örgütleriyle kol kola yürüyen kişi. Emperyalizmin finansörü Londra tefecilerinden aldığı sözlerle adeta sevindirik olan kişi. Bay bay Kemal acaba Londra'dan ne kadar para aldın da geldin? Aldığın bir şey var mı, laf. Emperyalistlerin truva atı IMF ile adamlarını otel odalarında gizli saklı buluşturan kişi kim? Bu kişinin kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Evet, bay bay Kemal çıkmış şimdi de her zamanki iğrenç üslubuyla bize antiemperyalizm dersi vermeye kalkıyor.

uu.jpg

“‘BEBECAN’ ŞİMDİ ATIYOR VE TUTUYOR VAH ZAVALLI”

Bu kardeşiniz başbakan olduğunda, Davos’ta IMF'nin başkanıyla görüşme yapıyoruz, şu anda masanın etrafında olan birisi daha vardı, o zaman ekonomiyle ilgileniyordu, ona da o görevi vermiştik, kim olduğunu anladınız değil mi, yanımda. IMF başkanına dedim ki ‘Adamlarınızı gönderiyorsunuz bu adamlarınız geliyor, bizden taksitleri alıyor mu, alıyor. Taksitleri alırsınız ama Türkiye'yi yönetemezsiniz. Türkiye'yi ben yönetirim ben.’ Yanımızda olan kimdi bebecan. Şimdi atıyor, tutuyor, vah zavallı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IMF'ye bütün ödemeleri yaptıklarını ve 2013'te IMF ile yolları ayırdıklarını hatırlatarak, "Bize ne dediler, bu bay bay Kemal'in adamları İYİ Partinin adamları, bunlar otellerde görüşmeler yaptılar. Dediler ki 'IMF'den yardım almanız lazım, borç almanız lazım ki Türkiye ekonomisini düzeltsin.' Almadık, ne oldu? Biz yola yürüdük mü, herhangi bir şey oldu mu? 2013'ten sonra bizim IMF ile ilişkimiz yok." ifadelerini kullandı.

yyy-001.jpg

"EMPERYALİSTLERİN PARA MUSLUKLARINI BİZ KESTİK"

Göreve geldiklerinde Merkez Bankası rezervi 27,5 milyar dolarken artık 3 haneli rakamlara geçildiğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ey milletim sen şahitsin, bizim siyasi hayatımızın tamamı emperyalistlerle ve onların taşeronlarıyla mücadele etmekle geçti. Vesayetin gücünü kırarken emperyalizme meydan okuduk. Suriye ve Irak harekatlarıyla emperyalistlerin ülkemize yönelik oyunlarını yine biz bozduk. 15 Temmuz gecesi bay bay Kemal tankların arasından kaçıp da belediye başkanlığına giderken biz Yeşilköy Havalimanı'nda halkımızla beraberdik. Emperyalistlerin silahşorlerine milletimizle birlikte göğsümüzü biz siper ettik. Milletin kanını yıllarca sülük gibi emen faiz lobilerine geçit vermeyerek emperyalistlerin para musluklarını biz kestik. Ülkemizi bölgemizdeki çatışmalardan uzak tutarak barış için çalışarak emperyalistlerin felaket senaryolarını biz paçavraya çevirdik. Dış ticarette milli paramızın kullanımını artırarak emperyalistlerin finans düzenine biz çomak soktuk."

4444.jpg

"SAVUNMA SANAYİNDE YERLİLİK ORANINI YÜZDE 80'E ÇIKARDIK"

Savunma sanayinde yerlilik oranını yüzde 20'den yüzde 80'e çıkardıklarını belirten Erdoğan, egemenliğe göz diken emperyalistleri hüsrana uğrattıklarını söyledi.

TCG Anadolu'nun İstanbul Sirkeci'de halkın ziyaretine açıldığını dile getiren Erdoğan, "Halk hayran ama bu CHP lobisi, masanın etrafındaki 7'liler, TCG Anadolu'yu gördükçe kuduruyorlar. Biz yaptık. Çünkü onlar yapamazdı. Şu anda TCG Anadolu'yu gezenler 'Allah'ımıza hamdolsun böyle bir uçak gemimiz var.' diyor. İHA'mız var, SİHA'mız var, Akıncımız var, Kızılelmamız var. Hepsi de TCG Anadolu'nun şu anda güvertesinde. Biz yaparız, yaparsa Cumhur İttifakı yapar." diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLERLE YÜKLENDİ

Afrika'dan Balkanlara, Asya'dan Orta Doğu'ya tüm mazlum ve mağdurların elinden tutarak emperyalist sömürge düzenine "dur" dediklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Birleşmiş Milletler kürsüsünden bu kardeşiniz 'Dünya beşten büyüktür' diye haykırarak, emperyalistlerin kurduğu küresel sisteme biz itiraz ettik. Buradan şimdi bay bay Kemal'e sesleniyorum. Şayet bizim emperyalizme karşı duruşumuzu öğrenmek istiyorsan git sırtını sıvazlayan Batı'daki ağababalarına sor. Git hamburgercide buluştuğun Pensilvanya'daki alçaklara sor.

Git dağdaki kadrolarının başlarını ezdiğimiz bölücü yandaşlarına sor. Git Türkiye deyince gözleri parlayan mazlumlara sor. Git Karabağ'da işgalden kurtulan yerlerdeki kardeşlerimize sor. Git Doğu Akdeniz'de haklarına sahip çıktığımız Kıbrıs Türküne sor. Sor ki bizim kime secde ettiğimizi, kime de duruşumuzla, mücadelemizle, direnişimizle diz çöktürdüğümüzü sana anlatsınlar. Biz ne emperyalistlerin ne de onların tetikçilerinin önünde secde ederiz. Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğilir ancak onun için secdeye varırız."

tt.jpg

"7'Lİ MASADA BUNLAR MAALESEF BU ÜLKENİN KADERİYLE OYNUYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay bay Kemal, unutma sen ayakkabılarınla seccadenin üzerinde gezinirsin. Biz secdeyi de biliriz, senin ayakkabıyla çiğnediğin seccadeyi de biliriz, kıbleyi de biliriz, Kabe'yi de çok iyi biliriz. Biz 'bir metrelik bez parçası' dediği başörtüsünü de biliriz, rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımızı da çok iyi biliriz." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne "1 metrekarelik bez parçası" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Ne diyeyim ben buna? Ama gel gör ki şu anda yanına almış 3 tane yavrucuk, onlarla beraber bir 7'li masa oluşturmuşlar ve bu 7'li masada bunlar maalesef bu ülkenin kaderiyle oynuyorlar. Ülkesini emperyalistlerin siyasi ve ekonomik sistemine teslim etmekten başka projesi olmayandan antiemperyalizm dersi almayız. Kısır siyasi hesapları uğruna PKK'sından FETO'suna terör örgütlerinin emrine girenlerden onurlu duruş dersi de almayız. Bizim ömrümüz bu ülkenin ve milletin hakkını yedi düvele karşı savunmakla geçti. Daha 7 kişiyi aynı masada oturtmaktan, aynı hizada tutmaktan aciz olan birisi, Türkiye'nin hakkını yedi düvele karşı nasıl savunur?" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ 20 YILDIR TÜRKİYE'DE NELER BAŞARILABİLECEĞİNİ CÜMLE ALEME GÖSTERDİ"

Erdoğan, Türkiye'nin en büyük sıkıntısının, bu ülkenin siyasetini yalan, iftira ve nefret diliyle zehirleyerek inşa değil yıkım üzerinden iktidar rüyası görenler olduğunu söyledi.

AK Parti'nin 20 yıldır sadece eser ve hizmet siyasetiyle Türkiye'de neler başarılabileceğini cümle aleme gösterdiğine işaret eden Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nı da eser ve hizmet siyaseti üzerinden yükselteceklerini ifade etti.

Seçime 26 gün kaldığını anımsatan Erdoğan'ın "Ana kademe, kadın kolları, gençler, gece gündüz çalışmaya var mıyız? Kapıları çalıyoruz değil mi? İnşallah ben diyorum ki her bir AK Partili 100 kişiyi daha sandığa taşımalı. Var mıyız?" sorusuna, alandaki vatandaşlar "Evet" karşılığını verdi.

"17 İLÇE VE BELDEYE DE EN KISA SÜREDE DOĞAL GAZ ARZINI SAĞLAYACAĞIZ"

Başmakçı'da kuş gribi hastalığı nedeniyle itlaf ve imha edilen 3 milyona yakın hayvan ve malzemelerinin bedeli olan 225 milyon lira tazminatı en kısa sürede ödeyecekleri müjdesini veren Erdoğan, Afyonkarahisar'a 3 yeni organize sanayi bölgesi, 1 teknopark, 1 araştırma geliştirme merkezi kurduklarını söyledi.

137 bin doğal gaz abonesi bulunan Afyonkarahisar'ın 15 ilçe ve beldesine doğal gaz arzını sağladıklarını kaydeden Erdoğan, "Bayat, Sultandağı ile İhsaniye'nin de aralarında olduğu 17 ilçe ve beldemize de en kısa sürede doğal gaz arzını sağlayacağız." dedi.

'DOĞAL GAZ, NE ALTYAPI, ÜSTYAPI, BUNLARIN HİÇBİRİNİ BULAMAZSINIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kardeşlerim bu bay bay Kemal'e ve yanındaki o avarelerine bu ülke kalacak olursa inanın ne doğal gaz, ne altyapı, üstyapı, bunların hiçbirini bulamazsınız. Bunlara kalsa bunlar ne diyor biliyor musunuz? Diyor ki, 'Bu yollarla, köprülerle, havalimanlarıyla, üniversitelerle, soğan, patates gelir mi?' Ya bunlar olmazsa bu soğan patates hangi yoldan gelecek? Bunlar olmazsa siz Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna nasıl gideceksiniz? Bunlar medeni değil, bunlar gayri medeni." ifadelerini kullandı.

İktidara geldiklerinde 78 olan üniversite sayısını 208'e çıkartarak 81 vilayetin tamamında üniversite kurduklarını aktaran Erdoğan, ders kitaplarının ücretsiz olarak dağıtıldığını anımsattı.

Öğrenci yurtlarına da değinen Erdoğan, "Bay bay Kemal. Bu kadar büyükşehir belediyelerin var. Ne yaptınız? Yurtlardan bahsediyor, 'Bir sene içinde' diyor 'Yurt sorunlarını çözeceğim.' Neyi çözdün? Hani bu yurtlarda bunu yapsaydın ya. Şu anda 850 bin öğrencinin yurt sorununu biz çözdük. Ve şu depremde de işte bu yurtlar ne oldu? Online sistemine geçtik. Ve bu yurtlarda depremden gelen birçok kardeşimizi misafir ettik." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN