Bu yöntemle çatal, kaşık, bıçaklarınız ışıl ışıl parlayacak! Çıkmayan inatçı lekelere elveda

Bu yöntemle çatal, kaşık, bıçaklarınız ışıl ışıl parlayacak! Çıkmayan inatçı lekelere elveda

Matlatmış veya lekenmiş çatal, kaşık, bıçak, tava setini parlatma yöntemi oldukça kolay. Doğal ve ucuz yöntemlerle evinizdeki çatal, kaşık gibi metal eşyalarını ilk günkü gibi pırıl pırıl yapabilirsiniz. Peki, çatal bıçak lekeleri nasıl çıkar? Kararan çatal kaşık nasıl temizlenir? Çelik kaşıklardaki pas lekesi nasıl çıkar? İşte, çatal kaşık bıçak parlatmanın yolları...

Kaşık, çatal, bıçak, tencere, tava yüzeylerinde oluşan lekeler can sıkıcı olabiliyor. İnatçı lekeler, bulaşık makinesinde veya elde yıkansa bile çıkmıyor.

Bu lekeler, çatal bıçak takımı kurulama bezi ile kurutulmak yerine kendi kendine kurumaya bırakıldığında oluşuyor.

Bunu önlemek istiyorsanız, çatal bıçak takımını temiz olduğunda hemen kurutmak en iyisi.

ÇATAL, BIÇAKLARDA OLUŞAN LEKELER NASIL ÇIKARILIR?

Kaşık, çatal, bıçak, tencere, tava yüzeylerinde oluşan inatçı lekeleri limon suyu ile çıkarmak mümkün. Büyük bir bardak alın ve yaklaşık üçte ikisini doldurun. Bıçaklarınızı veya diğer çatal-bıçak takımlarınızı, bıçak kısmı suyu içinde olacak şekilde bardağa koyun.

Yaklaşık 5-7 dakika bekletin ve ardından çatal bıçak takımını çıkarın. Bir bulaşık telinin yumuşak tarafıyla ovarak temizleyin ve ardından ılık su altında durulayın. Temiz bir kurulama beziyle kurulayın ve pas lekelerinin kaybolduğunu göreceksiniz.

kararan-catal-kasik-bicak-temizleme-yontemi.jpg

KARBONAT YÖNTEMİ

Temiz bir parça bezi, musluk suyu altında ıslatın. Üzerinde 1 tatlı kaşığı karbonat ilave edin. Karbonatlı bez ile kaşığı ovalayıp, pas lekesinin çıkmasını sağlayın. Gerekirse işlemi tekrar edin. Bol su ile duruladıktan sonra temiz bir bez ile kurulayın.

SİRKE YÖNTEMİ

Pas lekesi olan kaşıkları, üzerine çıkacak kadar sirke dolu bir kabın içerisinde 1 saat boyunca bekletin. Pas lekesi hafifse, sirkeye batırılmış bir bez ile silmeyi deneyin. Bol su ile duruladıktan sonra temiz bir bez ile kurulayın.

LİMON TUZU (SİTRİK ASİT) YÖNTEMİ

Paslı kaşığı plastik bir kap içine alın. Üzerine limon tuzu ekleyip, ardından sıcak su dökün. İnatçı pas lekeleri için bir gece boyunca bu karışımda bekletip, ertesi sabah bol su ile duruladıktan sonra temiz bir bez ile kurulayın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN