Gabonlu Dina'nın ölümünü aydınlatacak 7 dakika!

Gabonlu Dina'nın  ölümünü aydınlatacak 7 dakika!

Karabük Filyos Çayı’nda cansız bedeni bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nun ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor. 4 kez gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Dursun Acar'ın olay gecesi çayın kenarına gidip 7 dakika geçirdiği ortaya çıktı.

Karabük’te üniversite okuyan 17 yaşındaki Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın Filyos Çayı’nda 26 Mart günü cansız bedeni bulundu. Dina'nın ölümünün aydınlatılmasına yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor. Gabonlu Dina'nın sır ölümünde önemli bir gelişme yaşandı.

ŞARJ ALETİ ALMAK İÇİN ÇIKIP KAYBOLMUŞ

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, genç kız ortadan kaybolduğu gece, arkadaşlarının evinde film izlerken saat 23.00 sıralarında şarj aleti almak için alt kattaki akrabasının evine ineceğini söyledi. Ancak Dinabongho, bilinmeyen nedenle çıplak ayakla sokağa çıktı.

Onunla aynı apartmanda yaşayan komşusunun ifadesine göre, Dina'nın evinden bağırışma sesleri duyuldu. Dina'nın kapıyı açmasını engelleyen bir erkek olduğu ve farklı 4 erkeğin de bu sırada kapıda çevreyi kontrol ettiği ifadede yer aldı.

Bunlara şahit olan komşusu "Polis çağırırım" diye bağırınca 4 kişinin koşarak kaçtığı ve Dina'nın da apartmandan ayrıldığı belirtildi.

supheli.jpg

GÜVENLİK KAMERASINDA ORTAYA ÇIKTI: 7 DAKİKA

Kaçmaya çalışan Dina, Dursun Acar'ın arabasının önünü kesip yardım istedi. Acar, ifadesinde "Yardım etmek, hastaneye götürmek istedim. Ancak bir süre sonra araçtan inip kaçtı." dediği öğrenilmişti.

Ancak valiliğin güvenlik kamerası kayıtlarında araçla Dina'nın peşinden gittiği ve genç kızın ölü bulunduğu Filyos Çayı yakınında 7 dakika geçirdiği ortaya çıktı.

"CİNSEL TACİZE VARAN KONUŞMALAR"

Soruşturmada zanlının daha önce de Afrikalı gençlerle sıklıkla görüştüğü belirlendi.

Afrikalı gençler de ifadelerinde aralarında cinsel tacize varan konuşmalar geçtiğini anlattı.

Kararda Dina'nın "Siyahi kadınlara ilgisi olan şüphelinin eylemi sonucu öldüğü" ifadesi kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Merkeze bağlı Yeşilköy köyü yakınlarındaki hatta seyreden trenin makinisti, Filyos Çayı'nda 26 Mart'ta bir kişinin hareketsiz halde olduğunu fark edince durumu yetkililere bildirmişti.

Bölgeye sevk edilen ekiplerce sudan çıkarılan cesedin, Karabük Üniversitesi öğrencisi Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'ya (18) ait olduğu belirlenmişti.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu üniversite öğrencisi kızın ön otopsisi raporuna göre, cinsel saldırı, kesici-delici alet veya ateşli silah yaralanması tespit edilmediğini, ölümün suda boğulma şeklinde gerçekleştiğinin belirlendiğini bildirmişti.

Yabancı uyruklu öğrenciler ise Karabük Üniversitesi'nde ''Dina'ya adalet'' diyerek yürüyüş yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN