Uluslarası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü'nü onayladı: Ermenistan'dan Putin'i kızdıracak hamle

Uluslarası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü'nü onayladı: Ermenistan'dan Putin'i kızdıracak hamle

Dağlık Karabağ'dan çekilen Ermenistan, Rusya lideri Putin için yakalama kararı çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne yönelik kararını verdi. Ermenistan Parlamentosu, Rusya lideri Putin hakkında yakalama kararı çıkaran Uluslarası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü'nü onaylayarak Putin'i kızdıracak hamleyi yaptı.

Vladimir Putin, hakkındaki yakalama kararı nedeniyle BRICS Zirvesi'ne katılmamıştı. Erivan'ın UCM'ye katılımı, Moskova'nın öteden beri karşı çıktığı bir konu. AFP'nin aktardığına göre, Ermenistan'da adalet işlerinden sorumlu Eghiche Kirakosian, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne katılmanın Azerbaycan karşısında 'Ermenistan için ek garantiler yarattığını' söyledi.

Ermenistan Parlamentosu'nun UCM'ye üyelik önerisini çarşamba günü oylamaya sunacağı bildirilmişti. Putin'i kızdıracak hamle ise gecikmedi.

RUSYA ERİVAN'IN ÜYELİĞİNİ 'DÜŞMANCA TAVIR' OLARAK GÖRÜYOR

Rusya, Ermenistan'ın Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne üye olma olasılığını 'son derece düşmanca' bir davranış olarak nitelendiriyor. Rusya, geleneksel müttefiki olan Ermenistan ile ilişkilerinde son dönemde çalkantılı bir süreçten geçiyor. Erivan, Rusya'yı Dağlık Karabağ konusunda harekete geçmemekle eleştiriyor.

Vladimir Putin, hakkındaki yakalama kararı nedeniyle yakın zaman önce Güney Afrika'da düzenlenen BRICS Zirvesi'ne katılmamıştı. Ermenistan'ın UCM'ye üye olması, Putin'in bu ülkeye de gidemeyeceği anlamına geliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN