Ertelenen HDP görüşmesi hakkında Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: Onu ev sahibine soracaksınız

Ertelenen HDP görüşmesi hakkında Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: Onu ev sahibine soracaksınız

Yarın gerçekleşmesi beklenen Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ile HDP'nin görüşmesi ertelendi. HDP'li bir yetkili görüşmenin ertelenme nedenini 'sel felaketi nedeniyle program yoğunluğu' olarak açıklarken Kılıçdaroğlu'ndan da bu soruya yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, “Onu bana sormayacaksınız, ev sahibine soracaksınız” dedi.

Millet İttifakı, cumhurbaşkanı adayının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu duyurduktan sonra HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu'nun ziyaretini beklediklerini söylemişti. Kılıçdaroğlu ise tüm partilere yapacağı ziyaret gibi HDP'yi de ziyaret edeceğini söylemişti. Bu görüşmenin tarihi ise 18 Mart Cumartesi günü olarak belirlenmişti.

Bugün söz konusu ziyaretin ertelendiği öğrenildi. HDP'li bir yetkili görüşmenin ertelenmesinin nedenini "Sel felaketi nedeniyle eş başkanlarımız sahada, oluşan program yoğunluğu nedeniyle talep bizden gitti" ifadeleriyle açıkladı. Bugün Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ile görüşen Kılıçdaroğlu, burada görüşmenin ertelenmesine ilişkin bir soruya yanıt verdi ve “Onu bana sormayacaksınız, ev sahibine soracaksınız” dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP ile HDP görüşmesine ilişkin basında ve siyasette çok sayıda tartışma gerçekleştirildi. Kılıçdaroğlu, "Elbette HDP'yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye'nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir. HDP'yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir?" açıklaması yapmıştı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise "Kılıçdaroğlu aday olduğu için ülkenin bütün paydaşlarıyla görüşecektir” demişti.

Öte yandan HDP de Kılıçdaroğlu'nun kendilerini ziyaret etmesini beklediklerini söylemişti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun, kendisiyle genel merkezimizde bunları konuşmak için ziyaretini bekliyoruz" çağrısında bulunurken eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da bu ifadeleri sosyal medya hesabından alıntılayıp "Kendisini HDP'ye de bekliyoruz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN