Eşini de alıp Samsun'da köy hayatı kurdu! Doğal besleniyor fazlasını satıyorlar, çiftin hayatını gören basıp köye gitmek istiyor

Eşini de alıp Samsun'da köy hayatı kurdu! Doğal besleniyor fazlasını satıyorlar, çiftin hayatını gören basıp köye gitmek istiyor

Şehir hayatından sıkılan çift Antalya'daki hayatını bırakıp doğal yaşamın peşinden Samsun'a yerleşti. Kimyasaldan uzak tamamen doğal beslenen çiftin yaşamını görenler ise köye yerleşmeyi düşünüyor. İşte herkesin hayalini yaşayan çiftin yaşamı…

Antalya'da yaşayan Gizem ve Galip Topcalı çifti hayalini kurdukları şehir Samsun'a taşınınca rüya gibi bir yaşama imza attılar. 19 Mayıs ilçesine bağlı kırsal Çandır Mahallesi'ne yerleşerek çiftlik kuran çift, yaşamını kırsalda sürdürmeye başladı. 2020 yılında Samsun'a taşınan ikili 4 dönüm arazide kendi sebzelerini yetiştirerek hayvancılık yapıyorlar.

ÇİFTÇİLİKTEN HAYVANCILIĞA KADAR…

Çiftliklerinde iki Anaç koyun, 4 inek ile birlikte 50 civarında tavuk besleyen Topcalı çifti, Bahçesinde yetiştirdikleri sebzeler ile birlikte ihtiyaç duydukları ürünleri önemli bir ölçüde karşılıyor. Üretimlerinin ihtiyaçları dışında kalan bölümünü satarak gelir elde etme imkanı bulan çift, hayvancılık yapmak gibi bir hayalleri olduğunu anlattı.

topcali-cifti.jpg

AA muhabirine konuşan Galip Topcalı, işi nedeniyle Antalya'dan Samsun'a gelirken köye yerleşme kararı aldıklarını söyledi. Şehirden köy hayatına geçişin kendileri için zor olmadığını ifade eden Topcalı, "Çocuklar için biraz zor oldu. Burada koyunlarımız, tavuklarımız, ineklerimiz, buzağılarımız var. Genellikle boş olduğum zamanlar eşime yardım ediyorum. Daha çok eşime destek oluyorum. Hayvanların yemini, suyunu ben taşıyorum." sözlerini aktardı.

KENDİ YETİŞTİRİP KENDİ TÜKETİYOR

Şehir hayatından köy hayatına geçişi tercih eden Topcalı çifti, kendi yiyeceklerini ürettiklerini dile getirdi. Ekstra kazanç sağlamaya başladıklarını da vurgulayan Topcalı, yumurta, süt, tereyağı ve peynir yaparak sattıklarını söyledi. Belirli bir müşteri portföyü oluşmaya başladığını aktaran çift hem kendilerinin hem de çocuklarının bulunduğu hayattan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

gizem-topcali.jpg

Antalya'da denize 3 kilometre uzaklıkta bir evde yaşadıklarını söyleyen Gizem Topcalı, Samsun'da ise kırsal kesimde yaşamaya başlayınca kendileri açısından hayat akışının tamamen değiştiğini aktardı. Hayvancılık işini önce tavuklarla başladıklarını söyleyen Topcalı, "İlerleyelim dedik, bir sürü kuzum var. Bu sene de 'inek besleyelim' dedik, 'Yapabilir miyiz, altından kalkabilir miyiz?' derken oldu, inekleri de alınca tamamlandı." sözlerini aktardı.

HAYVAN BESLEMEK RAHATLATIYOR

Antalya'daki apartman hayatından ziyade hayvan beslemenin kendisini çok daha iyi hissettirdiğini ifade eden Topcalı, bu hayatın sakinliğinin kendisine iyi geldiğini aktardı. Yıllardır köy hayatı yaşıyormuş gibi bu durumu benimsediğini aktaran Topcalı, apartman hayatında güne kahvaltı yaparak başladığını burada ise önce hayvanları duyurduğunu söyledi. Önceliğinin hayvanları olduğunu ifade eden Topcalı, 'Öncelikle onların canı' diye düşündüğünün altını çizdi. Topcalı, hayvanların sağım işlemlerini yaptıktan sonra temizlik, yem, tavuk yumurtaları, bakımı, koyunlara derken günün sonlandığını söyledi. Hayvanlardan elde ettiği süt ile tereyağı, çökelek, yoğurt yaptığını ifade eden Topcalı, köy yaşamını şu sözlerle anlattı:

gizem-topcali-1.jpg

"Öncelikle sağlıklı yaşama geçtik ailece, sonra ürettiklerimizin fazlasını satmaya başladık. Küçük bir bahçem de var, onu ekiyorum. Oradan konserve yapıyoruz. Pazara neredeyse sadece patates soğan almak için gidiyoruz. Ayrıca ürettiklerimizi satıyoruz. Oradan ek bütçemiz oldu. Eve ve çocuklarıma desteğim var. Bu hayata çok alıştım, bir daha şehir hayatında yapamayız. Burada mı olur, hayat bizi başka bir yere mi sürükler bilemem ama artık şehir hayatında yapamayız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN