ESK'dan salmonellalı etlere ilişkin açıklama

ESK'dan salmonellalı etlere ilişkin açıklama

Et ve Süt Kurumu, ithal edilen ve salmonella pozitif çıkan etlerin imha edileceğini duyurdu.

Et ve Süt Kurumu (ESK), mikrobiyolojik analizlerde salmonella pozitif çıkan etlerin imha edileceğini duyurdu. ESK, bu ürünlerin üretimde kullanılmasının veya satışının kesinlikle söz konusu olmadığını vurguladı.

GIDA GÜVENLİĞİ İÇİN KATI ÖNLEMLER

ESK'den yapılan açıklamada, kurumun piyasa düzenlemesi kapsamında yurt dışından canlı hayvan ve karkas et alımı gerçekleştirdiği hatırlatıldı. İthal edilen etlerin yurt içine girişinde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kontrol muayenesi için numuneler alındığı ve akredite laboratuvarlarda gerekli analizlerin yapıldığı belirtildi. 9 Mayıs'ta yapılan mikrobiyolojik analizlerde bir parti üründe hijyen standartlarına aykırı sonuçlar elde edildiği bildirildi.

ETLERİN İMHASI KARARLAŞTIRILDI

Açıklamada, salmonella pozitif çıkan etlerle ilgili olarak şu bilgilere yer verildi: "Söz konusu etler, komisyonumuz tarafından reddedilerek yüklenici kesimhane firmasına ihtarname çekilmiştir. Firma itirazları doğrultusunda etler dondurularak yediemin deposunda kontrollü şekilde muhafaza altına alınmıştır. Yapılan itirazlar değerlendirilmiş ve etlerin imhasına karar verilmiştir. İmha sürecinin tamamlanması için yüklenici firma temsilcisi beklenmektedir."

ÜRETİMDE KULLANILMAYACAK VEYA SATILMAYACAK

ESK, bu ürünlerin herhangi bir şekilde üretimde kullanılmasının veya satışının kesinlikle söz konusu olmadığını vurguladı. "Kamu güvencesiyle yapılan et ve canlı hayvan ithalatının tüm süreçlerinde yüksek hijyen standartları uygulanmakta ve halk sağlığını korumak için gerekli tüm tedbirler alınmaktadır," denilen açıklamada, piyasa düzenlemesini etkisizleştirme ve dezenformasyon amaçlı haberlere itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN