Eski Dışişleri Bakanı İlter Türkmen hayatını kaybetti

Eski Dışişleri Bakanı İlter Türkmen hayatını kaybetti

Türkiye’nin diplomasi tarihine geçen ve 1980-1983 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı yapan 94 yaşındaki İlter Türkmen, hayatını kaybetti. Türkmen'in cenaze namazının 8 Temmuz Cuma günü İstanbul'daki Teşvikiye Camii’nde kılınacağı öğrenildi. Daha sonra Türkmen'in naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Türkiye’nin büyükelçilerden olan ve 12 Eylül darbesinden sonra 21 Eylül 1980-31 Aralık 1983 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı yapan İlter Türkmen, 94 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Millî Emniyet Hizmeti Reisi Korgeneral Behçet Türkmen'in de oğlu olan emekli büyükelçi ve eski Dışişleri Bakanı İlter Türkmen'in yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Açıklamada, "1949 –1991 yılları arasında Bakanlığımızda görev yapan, Dışişleri Eski Bakanlarından, eski Müsteşar, Yunanistan, Sovyetler Birliği ve Fransa ile Birleşmiş Milletler Nezdinde (New York ve Cenevre) Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi sıfatıyla Devletimizi temsil eden, İlter Türkmen 6 Temmuz 2022 tarihinde hayatını kaybetti" denildi.

CENAZE NAMAZI 8 TEMMUZ CUMA GÜNÜ

Cenaze namazının 8 Temmuz Cuma günü İstanbul Teşvikiye Camii’nde cuma namazını müteakip kılınacağı, Türkmen'in naaşının, cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN