Eski kız arkadaşını öldüren caniden pişkin savunma: Gitsin diye ateş ettim

Eski kız arkadaşını öldüren caniden pişkin savunma: Gitsin diye ateş ettim

Türkiye'de 'önlenemeyen' kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. 44 yaşındaki Ayşegül Çınar'ı av tüfeği ile öldüren eski erkek arkadaşı M.A. ifadesi ortaya çıktı. M.A “O akşam Ayşegül kapıma geldi. Ayşegül'ün yanında 2 kişi daha vardı, gelenleri tanımıyorum. Ayşegül, kapıya vurunca ben de 'gitsin' diye kapıyı araladım ve aradan 2 el ateş ettim” dedi.

Türkiye'de kadın cinayetleri gitgide daha da büyük bir sorun haline geliyor. Faillerin cezalandırılmaması ya da ceza indirimine gidilmesi gibi uygulamalar nedeniyle neredeyse her gün bir kadın öldürülüyor.

Bir kadın cinayeti haberi de Ankara'dan geldi. Çankaya ilçesi Yaşamkent Mahallesi'nde yaşayan M.A., yanında 2 kişi ile evine gelen eski kız arkadaşı Ayşegül Çınar'a av tüfeği ile ateş etti. Genç kadın, olay yerinde hayatını kaybetti.

SAKLANDIĞI GECEKONDUDA YAKALANDI

Polis olayın ardından kaçan M.A.'yı Sincan'da saklandığı bir gecekonduda yakalandı. Adliyeye sevk edilen M.A., nöbetçi hakimlikçe 'kadına karşı kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

'GİTSİN DİYE ATEŞ ETTİM'

M.A.'nın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. M.A., Ayşegül Çınar'ın eski sevgilisi olduğunu söyleyerek, "O akşam Ayşegül kapıma geldi. Ayşegül'ün yanında 2 kişi daha vardı, gelenleri tanımıyorum. Ayşegül, kapıya vurunca ben de 'gitsin' diye kapıyı araladım ve aradan 2 el ateş ettim. Kurşunlardan biri Ayşegül'e denk gelmiş. Benim öldürmek gibi bir amacım yoktu. Korkutmak ve 'kapımdan gitsin' diye ateş ettim. Pişmanım" dedi.

2024'ün ilk 22 gününde öldürülen kadın sayısı 20'nin üzerinde. Geçen yıl ise öldürülen kadın sayısı 315

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN