Eski MAZLUMDER Başkanı Ünsal'dan Kılıçdaroğlu'na yönelik linç kampanyasına tepki

Eski MAZLUMDER Başkanı Ünsal'dan Kılıçdaroğlu'na yönelik linç kampanyasına tepki

Eski MAZLUMDER Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yöneltilen linç kampanyasına tepki gösterdi. Ünsal, gündemden düşmeyen 'seccade' tartışmasına ilişkin "Kampanyayı bu dikkatsizliğe dayandırmak acizliktir. Sadece acizlik de değil, ahlaksız bir fırsatçılık ve sermayeyi tüketmişlik halidir. Söyleyecek sözü kalmayanın din ticaretine başlaması bu memlekete yapılabilecek en büyük kötülüktür" dedi.

İstanbul Platformu’nun geleneksel iftar programına katılan Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun programdan sonra çektirdiği bir fotoğraf siyaset gündemine düştü. Fotoğrafta Kılıçdaroğlu’nun seccade üzerine ayakkabıyla bastığı görülüyordu. Fotoğrafın lince dönüştürülmesi sonrası Kılıçdaroğlu bir mesaj paylaşarak seccadeyi görmediğini ifade etti “Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum” dedi.

İftar yemeğine katılanlar ve olaya şahit olanlar da durumun tamamen dikkatsizlikten kaynaklandığını halı ile seccadenin desen benzerliği nedeniyle seccadenin fark edilmediğini söyledi. Onlardan biri de CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı ve Gergerliler Federasyonu Başkanı Ali Acar'dı.

'KİLİMLE SECCADE OTANTİK OLARAK İÇİ İÇE GİRMİŞTİ ANTİKA BİR KİLİM ZANNETTİK'

Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek'e konuşan Acar fotoğrafla ilgili şöyle konuştu: “Ben orucumu tutan ve namazımı kılan biriyim. Otantik bir görünüm vardı ve bende namaz kılınan yere ayakkabı ile girilmeyeceğini bildiğimden dolayı o anlamda dikkat etmedim. Seccade değil de, antika kilim gibi düşündüm, bu nedenle paylaştım. Bize yapılan haksızlıktır. Doğru bulmuyoruz. Genel başkan hariç odada 9 kişi var. Adalet eski Bakanı İsmail Müftüoğlu, 5 aday adayı ve 2 koruma vardı.

Önce Fark etmedik sonra fark edilince sildik. Çünkü loş ışıklı bir yerdi ve kilimle seccade otantik olarak içi içe girmişti antika bir kilim zannettik, fark edemedik. Ayakla girilen bir yere seccadenin serilmeyeceğini bilen biriyim. Daha önce çekilen fotoğraflarda da ayakkabı ile girildiği görülüyor” dedi.

'KAMPANYAYI BU DİKKATSİZLİĞE DAYANDIRMAK ACİZLİKTİR'

Eski AK Parti Adıyaman Milletvekili ve eski MAZLUMDER Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da, Çiçek'in paylaşımını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

“Ali’nin dini ritüellere dikkat eden biri olduğuna tanığım. Zaten Müftüoğlu ile çekilen foto ile Kılıçdaroğlu ile çekilenin aynı mekan olduğu belli. Anlaşılan halı ile benzer renk ve desende olan seccade fark edilince kaldırılmış. Kampanyayı bu dikkatsizliğe dayandırmak acizliktir.

'AHLAKSIZ BİR FIRSATÇILIK VE SERMAYEYİ TÜKETMİŞLİK HALİ'

Sadece acizlik de değil, ahlaksız bir fırsatçılık ve sermayeyi tüketmişlik halidir. Söyleyecek sözü kalmayanın din ticaretine başlaması bu memlekete yapılabilecek en büyük kötülüktür.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN