Eski Ülkü Ocakları Başkanı: İmamoğlu Türk milliyetçisi gelenekten geliyor

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in atadığı son Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, 'CHP sağa kayıyor' eleştirilerine İBB Başkanı İmamoğlu üzerinden tepki göstererek, ''Babası MHP’nin ilçe başkanlığını yapmış, sonrasında Anavatan Partisinin kurucularından. Dolayısıyla o ailede büyüyen İmamoğlu da Türk milliyetçisi sağ siyasi gelenekten gelen birisi.'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıklayan eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun kazanması halinde göçmenlere dair politikayı milliyetçi kadroların yürüteceğini ifade etmişti.

TELE1 ekranlarında yayınlanan Fikir Kulübü programına konuk olan Azmi Karamahmutoğlu, ‘CHP sağa kaydı’ eleştirilerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden yanıt verdi:

"Kemal bey şu gün bırakıyor olsa CHP Genel Başkanlığı’nı koltuğa oturacak en yakın isim Ekrem İmamoğlu. Ekrem İmamoğlu gençliği Halk Evleri’nde geçmiş bir genç mi? CHP Gençlik Kollarından gelme mi? Ekrem İmamoğlu, kamuoyunun da bildiği gibi babası MHP’nin ilçe başkanlığını yapmış, sonrasında Anavatan Partisinin kurucularından. Dolayısıyla o ailede büyüyen Ekrem İmamoğlu da Türk milliyetçisi sağ siyasi gelenekten gelen birisi. Kemal Bey’i sağcılarla iş tutmak üzerinden eleştirip değiştirilmesini isteyenler yerine Ekrem İmamoğlu’nun oturmasını istiyorlarsa bu Timur’un iki filindeki hikayeye benziyor."

YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir