Et fiyatları ok gibi fırladı! Uzmanlardan uyarı: Bu fiyatlara alıyorsanız kesinlikle araştırın

Et fiyatları ok gibi fırladı! Uzmanlardan uyarı: Bu fiyatlara alıyorsanız kesinlikle araştırın

Enflasyonla mücadele hızla devam ederken gıda fiyatları da aynı hızda yükselmeye devam ediyor. Vatandaşın cebindeki para neredeyse gıdaya giderken 1,5 ay önce 220 TL'den satılan etin kilogram fiyatı aldı başını gidiyor. Kasaplar Odası Başkanı Tüfekçi, o fiyat aralığında et alıyorsanız kontrol edin diyerek vatandaşları uyardı. İşte kırmızı et fiyatlarındaki son gelişmeler…

Gıda fiyatları üzerinde dönen oyunlar vatandaşın cebine zam olarak yansıyor. Enflasyonla mücadele devam ederken gıda sektöründeki artışların önüne geçmek mümkün olmuyor. Vatandaşın cebindeki paranın neredeyse tamamı market alışverişine giderken et almakta hayale dönüşmeye başladı. Kilogramı 220 TL'den satılan karkas etinin şimdiki fiyatı 250 TL'ye kadar yükseldi. Kuzu etinde ise bir hafta içerisinde 15 TL'lik bir artış yapılırken Kasaplar Odası Başkanı Tüfekçi, "430 lira ve 420 lira arasında fiyatlar. 320, 330, 340 liraya et alıyorsanız araştırmanızı tavsiye ederim" diyerek herkesi tek tek uyardı. İşte kırmızı et fiyatlarındaki son gelişmeler…

BİR AYDA BU KADAR ZAM YAPILMAZ

Kuzu karkas et fiyatını görenlerin gözleri fal taşı gibi açılıyor. Ortalama 245 ile 259 TL arasında satılan kuzu karkas et fiyatı hakkında açıklamalarda bulunan İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, Eylül ayı başında serbest piyasada et fiyatının 215 ile 225 TL arasında satıldığını söyledi.

et-kasap.jpg


Dünya Gazetesi'nde yer alan açıklamalar doğrultusunda et fiyatlarına son 1 ay içerisinde 35 TL zam yapıldığı belirtildi. Bugünlerde kasaplarda satılan kuzu kıymanın kilogram fiyatının kalitesine göre 560 TL ile 620 TL arasında değişiklik gösterdiğini söyleyen Tüfekçi, “Çanakkale tarafında kesim yapılan hayvanların eti yüzde 25 daha pahalı. Dana kıymanın kilosu da 420 lira ile 460 lira arasında değişiyor.” sözleri ile açıklamalarına devam etti.
Kuşbaşı fiyatının 430 TL ile 480 TL arasında olduğunu ifade eden Tüfekçi, geçtiğimiz hafta ete 10 TL zam geldiğini aktardı. Aydın Tüfekçi, 1 hafta içerisinde et fiyatlarına 15 TL zam geldiğini söyledi.

kurban-eti.jpg

VATANDAŞ NASIL ET ALACAK?


Yurt dışından getirilen hayvanların yalnızca Et ve Süt Kurumu tarafından kesildiğini belirten Tüfekçi, bu etlerin zincir marketlerde indirimli fiyattan satışa sunulduğunu söyledi. Serbest piyasaya baktığımızda ise dana karkasın kilogram fiyatının 258 TL olduğunu ifade eden Tüfekçi, “Tüm girdiler eklendiğinde etin fiyatına yüzde 55’e yakın zam geliyor. Biga kesimi etin kıyma fiyatı 460 liraya. Kalitesine göre 430 lira ve 420 lira civarında değişen fiyatlar da var. Diğer yandan 320, 330, 340 liraya et alıyorsanız araştırmanızı tavsiye ederim” sözleri ile açıklamalarını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN