Ev alacaklara müjde! Garanti BBVA'dan 10 yıl vadeli konut kredisi: Başvuru yapan evine yerleşiyor...

Ev alacaklara müjde! Garanti BBVA'dan 10 yıl vadeli konut kredisi: Başvuru yapan evine yerleşiyor...

Garanti BBVA kampanyaları ile sık sık gündemde yer alıyor. Faizsiz kredi ve araç kredisiyle dikkatleri çeken Garanti BBVA, bu kez konut kredisine dair kampanyasını duyurdu. Ev satın almak isteyen fakat yeteri kadar bütçesi olmayan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Ev almak isteyenlere 10 yıl vadeli konut kredisi imkânı sağlıyor. İşte tüm detaylar...

KONUT SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE MÜJDE

Türkiye'de sürekli olarak zamlanan konut fiyatları vatandaşın hayallerini suya düşürdü. Konut almak bir kenara hayalini kurmak bile düşünülenden zor bir hale geldi. 2022 senesinden itibaren üst üste gelen zamlar sonrasında vatandaşlar isyan ediyor. Garanti BBVA tarafından konut almak isteyen vatandaşlara müjdeli haber paylaşıldı.

Banka tarafından konut kredi kampanyası başlatılarak resmî web sitesi üzerinde duyuruldu. Konut kredisi için başvuran vatandaşlara 3.000.000 TL'ye (3 milyon) varan kredi ödemesi yapılacak.

Konut kredisinden faydalanacak kişilerin 240 aya (10 yıl) varan vade imkanlarıyla başvuruda bulunabileceği açıklandı. Garanti BBVA konut kredisi hesaplamak isteyen müşteriler ise "Mortgage Kredisi Hesaplayıcısını" müşteri hizmetleri üzerinden talep etmeleri halinde gerekli bilgilere ulaşacak.

konut.jpg

MORTGAGE HESAPLAYICI NEDİR

Mortgage hesaplayıcı, bir ev satın almak veya refinansman yapmak için kullanılan bir araçtır. Bu hesaplayıcılar, kullanıcılara potansiyel bir ev kredisi veya ipotek için ödeme planlarını ve faiz maliyetlerini tahmin etme imkânı sağlar.

Mortgage hesaplayıcıları genellikle aşağıdaki bilgileri kullanır:

  1. Kredi Miktarı
  2. Faiz Oranı
  3. Vade Süresi
  4. İlave Masraflar

shutterstock-556987723-1-1.jpg

ÖRNEK KREDİ HESAPLAMALARI

Garanti BBVA tarafından sunulan konut kredisinde bazı hesaplamalar örnek şeklinde paylaşıldı. Örnekler ise şu şekilde;

  1. 1 milyon TL konut kredisi tercih edildiği vakitte müşterilere faiz oranı yüzde 3,39 olarak yansıtılarak vade sayısının ise 240 ay olması durumunda aylık olarak ödenecek tutar 33 bin 911 TL olacağı belirtiliyor.
  2. 3 milyon TL tutarında konut kredisinin tercih edilmesi halinde Garanti Bank müşterileri faiz oranı yüzde 3,39 olarak belirlenirken vade sayısının 240 ay olması halinde aylık olarak ödenecek taksit tutarı 101 bin 734 TL olarak açıklanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN