Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? İllere göre kirada üst limit belli oldu iddiası: Fırsatçılar çok üzülecek!

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? İllere göre kirada üst limit belli oldu iddiası: Fırsatçılar çok üzülecek!

Deprem bölgesinden ayrılarak diğer illere yerleşen vatandaşlar, kiraların fahiş oranda yükseldiğinden şikayet etmişti. Fırsatçı ev sahipleri nedeniyle kiralar iki katına çıkarken, sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" haberleri çıkmıştı. Konuyla ilgili resmi açıklama geldi. Peki, kiralara limit gelecek mi? Ev kiralarına il il limit mi getirilecek? Yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor? İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, İletişim Başkanlığı tarafından 'ev kiralarına limit geleceği' yönünde çıkan haberlere ilişkin açıklama geldi.

İletişim Başkanlığı'nın paylaşımında, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edilirken, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın konuyla ilgili herhangi bir çalışmasının olmadığı belirtildi.

EV KİRALARINA LİMİT GELECEK Mİ?

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

" 'Ev kiralarına il il limit getiriliyor' iddiası doğru değildir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı'nın konuyla ilgili herhangi bir çalışması bulunmamaktadır.

Halihazırda TBMM'nin 8 Haziran 2022 tarihli genel kurulunda kabul edilen ve 11 Haziran 2022'de Resmi Gazete'de yayımlanan geçici kanunla, konut kira sözleşmelerinde kira bedelinin artışına ilişkin 1 Temmuz 2023'e kadar yüzde 25 oranında üst sınır uygulaması geçerlidir.

YÜZDE 25 KİRA ARTIŞ SINIRI NE ZAMAN BİTİYOR?

1 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılan konut kiralarına dair sözleşmelerde kira bedelinin artış oranı yüzde 25'i geçemeyecektir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN