Evde bakım, 65 yaş aylığı, şehit ve gazi yakınlarına zam! Merakla beklenen rakam açıklandı: O ücretlere memur zammı ayarı

Evde bakım, 65 yaş aylığı, şehit ve gazi yakınlarına zam! Merakla beklenen rakam açıklandı: O ücretlere memur zammı ayarı

"Memur zammı, sosyal destek ödemelerini de etkileyecek şekilde gerçekleşecek. Memurlar ve emeklilere yüzde 17,55 oranında zam yapılması kararlaştırıldı. Bu zam, evde bakım maaşından 65 yaş aylığına, şehit gazi yakınına kadar birçok kalemde maaşlarda artış sağlayacak.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin alacağı enflasyon farkı belirlendi. Maaşlara yapılacak yüzde 17,55'lik zam, sosyal destek ödemelerine de yansıyacak.

AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin konuyla ilgili değerlendirme yaparak, "Aylıklar, memur maaş katsayısına göre çeşitli kesimler tarafından alınıyor. Bu kesimler arasında evde bakım maaşı alanlar, engelli maaşı alanlar, 65 yaş aylığı alanlar gibi birçok grup bulunuyor" dedi.

tarkan-zengin.jpeg

Zengin, yapılan zamla birlikte ücretlerde gerçekleşecek artışları da paylaştı. Evde bakım maaşı şu anda 4.336 lira seviyesinde bulunuyor ve yüzde 17,55 artışla 5.097 liraya çıkacak. 65 yaş aylığı ise 1.997 lira artışla 2.347 liraya yükselecek. Bu durumda artış miktarı 350 lira olacak. Engel oranı yüzde 40-69 arasında olanlar şu anda 1.594 lira aylık alıyorlar ve bu tutar 1.873 liraya çıkacak. Engel oranı yüzde 70 ve üzerinde olanların aylıkları ise 2.821 liraya yükselecek. Şehit yakını ve gazilere de zam yapılacak.

Yapılan bu düzenlemeyle birlikte memurlar ve memur emeklileri maaşlarında önemli bir artış yaşayacak. Sosyal destek ödemelerindeki bu zam, bu kesimlerin maddi durumunu olumlu yönde etkileyecektir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN