Evde hasta yakını olanlar dikkat! 80 yaş üstü vatandaşları kapsayacak: Bakan Koca duyurdu

Evde hasta yakını olanlar dikkat! 80 yaş üstü vatandaşları kapsayacak: Bakan Koca duyurdu

Sağlık Bakanlığı, evde sağlık bakımının sağlanmasını çocuk kolaylaştırıyor. Fahrettin Koca, Sağlık Bakanı tarafından açıklanan detaylara göre, 80 yaşını aşmış vatandaşlar gereksinim duydukları anda evde sağlık bakımından yararlanabilecekler.

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan ve resmi gazetede ilan edilerek yürürlüğe giren evde sağlık hizmetleri duyurusu kamuya sunuldu. Yayınlanan beyanlarla, 80 yaş ve üzeri bireylerin evde sağlık hizmetlerine ulaşımı daha kapsayıcı ve ulaşılabilir hale gelecek. Bakan Koca'nın sosyal medya aracılığıyla detaylarını paylaştığı evde sağlık hizmeti ile ilgili merak ettiğiniz her detay haberimizin devamında…

EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan ve resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Evde Sağlık Hizmeti Sunumu Yönetmeliği, evde sağlık hizmeti gereksinimi duyan vatandaşların konutlarında gerekli tıbbi desteği alabilecekleri bir düzenlemeyi hayata geçiriyor. 80 yaşını geçmiş her vatandaşın evde sağlık hizmetlerinden yararlanması bu yönetmelikle oldukça kolaylaşacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre, evde sağlık hizmeti veren kamu ve özel kuruluşlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Koca, sosyal medya hesabı aracılığıyla evde sağlık hizmetlerini sürdüren;

81 ildeki 86 koordinasyon merkezi,
865 hizmet birimi,
1252 hastane ekibi ve
Toplamda yaklaşık 6 bin personeli içeren evde sağlık hizmetlerinin yönetmeliği hakkındaki yenilikleri paylaştı.

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre, evde sağlık hizmetlerinden 80 yaşını aşmış yaşlılar ve kronik rahatsızlıkları olan, günlük yaşam aktivitelerinde tam veya ileri derecede bağımlı olarak nitelendirilen ve bu durumları sağlık kurulu tarafından raporlanan 65 yaş üstü vatandaşlar yararlanabilecekler.

Çeşitli hastalıklarda evde sağlık hizmetlerinin önceliği konusunda değişikliklerin olduğu da beyanlar arasında. Bakan Koca, evde sağlık hizmetlerinin yayımlanan yeni yönetmeliğiyle belirlenen standartların ötesine geçmeyi hedefleyen hizmet kalitesinin yükseltildiğini de vurguladı. Tüm ayrıntılar için Sağlık Bakanlığı'nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN