Evdeki tehlikeyi duyan bir daha tövbe diyor! Gizli casuslar her daim iş başında! Siz gizli zannedin onlar gözetlesin

Evdeki tehlikeyi duyan bir daha tövbe diyor! Gizli casuslar her daim iş başında! Siz gizli zannedin onlar gözetlesin

Günlük hayatımızda sık sık kullandığımız ve ayrılmaz bir parçamız haline dönüşen o ürünlerdeki büyük tehlike herkesi korkutuyor. Evlerde bulunan tehlikeyi duyanlar ise bir daha tövbe diyor. Siz evinizin içinde her şeyin gizli kaldığını zannetseniz de onlar büyük bir tehlikeyi beraberinde getiriyor. İşte evlerdeki gizli casuslar…

Gün içerisinde kullandığımız pek çok farklı teknolojik alet bulunurken bunların zararları da yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Gizlilik uzmanları evlerde kullandığımız mikrofon ve kamera barındıran ürünlerin tehlikesine karşı herkesi uyarıyor. Kişisel yaşamınızı mahremiyeti üzerinde potansiyel bir tehdit oluşturan bu cihazlar hakkında açıklamalarda bulunan eski CIA Direktörü David Petraeus, tüm vatandaşları tek tek uyardı. İşte evlerdeki gizli casuslar…

EVLERDEKİ GİZLİ CASUSLAR

1- Televizyon: Hemen hemen her evde bulunan ve neredeyse 7/24 açık bulunan televizyonlar gizlilik tehlikesi oluşturan cihazlar arasında yer alıyor.

tv-izlemek-2.jpg

2- Bulaşık, çamaşır kurutma, ekmek kızartma makineniz, saatlı radyonuz ve uzaktan kumandanız.

3-Kablosusuz lambalar: Ev aletlerinin izlenmesini kolaylaştıran teknoloji casus ışıkları da beraberinde getiriyor. Ev aydınlatma sisteminizin kontrolünü ele almak aynı zamanda gizlilik tehlikesini de ortaya çıkarıyor.

kahve-makinesi.jpg

4- Kahve makineleri: Kullandığınız kahve makinelerinin veri parçaları coğrafi konumunuzu belirleme konusunda her türlü suistimal için alışkanlıklarınızı kayıt altına alıyor.

5- Klimalar: Ben gelmeden evim soğusun diye akıllı klima kullananlar resmen evine casus koyuyor.

telefon-konusmak.jpg

6- Akıllı telefonlar: Mikrofon, fotoğraf ve kamera ile birlikte coğrafi konum belirleme konusunda yardımcı olan akıllı telefonlar kişisel verilerinize çalabilme banka hesaplarınızı hackleyebilme Hatta e-postalarınızı ele geçirebilme gibi pek çok farklı tehlikeyi beraberinde getiriyor.

7- Bilgisayar ve tabletler:Akıllı telefonlarla aynı işleme sahip olan bilgisayar ve tabletlerde aynı tehlikeyi beraberinde getiriyor.

oyun-konsolu.jpg

8- Oyun konsolları kameraları: Oyun konsollarında yer alan kameralar sizi gözetliyor olabilir.

9-Oyuncaklar: Hello Barbie adında wi-fi bağlantılı oyuncak bebek geçtiğimiz süreçte tanıtılırken ebeveynlerin de bu konuda dikkatli olması gerektiği belirtildi. Konuşmalar çocuklarla konuşma tanımayı geliştirme açısından fayda sağlarken ToyTalk sonucunda eviniz gözetleniyor olabilir.

robot-supurge.jpg

10- Robot süpürgeler: Ve geldik yapmaz denileni yapan o cihazlara. Son yılların favori ürünleri arasında yer alan robot süpürgeler evin haritasını çıkartmakla kalmayıp sizi gözetlediği de kanıtlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN