Evlilik kredisine sadece bu illerde ikamet edenler başvurabilecek! 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL verilecek

Evlilik kredisine sadece bu illerde ikamet edenler başvurabilecek! 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL verilecek

TÜİK verilerine göre Türkiye'de her yıl 700 bine yakın çift dünyaevine giriyor. Yaklaşık son 2 yıldır yaşanan ekonomik kriz nedeniyle birçok genç, evliliği ertelemek zorunda kaldı. Evlenmek isteyen gençlere maddi destekte bulunacağını açıklayan hükümet, belirlenen illerde ikamet edenler için 150 bin TL'lik, ilk 2 yıl geri ödemesiz, 5 yıl vadeli evlilik kredisi imkanı sunacak. İşte, evlilik kredisi başvuru şartları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu, emekliye 5 bin TL'lik ikramiyenin sadece çalışmayan emeklilere verileceğinin kesinleşmesi, milyonlarca emekli için hayal kırıklığı olmuştu.

AK Parti'nin seçim öncesi vaatlerinden biri olan 150 bin TL'lik evlilik kredisini de her isteyen gencin alamayacağı ortaya çıktı. Her yıl 700 bine yakın çiftin evlendiği Türkiye'de evlilik kredisine her genç başvuramayacak.

EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR, ÖDEME ŞARTLARI NASIL?

İlk defa evlenecek gençlere 150 bin TL faizsiz kredi verilmesine yönelik kanun teklifi, TBMM'de görüşüldükten sonra Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

İlk gelen bilgilere göre, krediden faydalanmak isteyen gençler başvurularını e-Devlet uygulaması üzerinden yapacak. İlk 2 yıl geri ödemesiz olan evlilik kredisinin vadesi 5 yıl olacak.

EVLİLİK KREDİSİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Evlilik kredisinden, 6 Şubat 2023 tarihli deprem felaketinin ardından afet bölgesi ilan edilen 11 şehirde ikamet eden gençler faydalanabilecek.

Evlilik kredisi şimdilik Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde başvuruya açılacak.

Yeni kurulacak Aile ve Gençlik Bankası gelirleri tesis edilene kadar yalnızca deprem bölgesinde yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi alabilecek. Kredinin şartları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN