Evlilik teklifini reddettiği kuzenini öldürmüştü! Katile verilen müebbete 'vicdani kanaat' vurgusu

Evlilik teklifini reddettiği kuzenini öldürmüştü! Katile verilen müebbete 'vicdani kanaat' vurgusu

Karaman'da evlilik teklifini reddeden hemşire kuzeni 20 yaşındaki Emine Ay'ı öldüren Hüseyin B'ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkemenin kararın gerekçesinde belirttiği "Sanığın maktule yönelik 'Kadına karşı tasarlayarak kasten öldürme' suçunu işlediği hususunda mahkememizce tam bir vicdani kanaat oluştuğundan cezalandırılması yoluna gidilmiştir." ifadeleri dikkat çekti.

Evlilik teklifini reddettiği için hemşire kuzeni 20 yaşındaki Emine Ay'ı vuran, 6 aylık yaşam savaşını 13 Nisan (2023) yılında kaybettiği genç kadının katil zanlısı çıktığı duruşmada teyzesinin kızı Emine Ay'ı tasarlayarak ve kasten öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezası aldı.

Kararda, sanığın maktul tarafından her seferinde reddedilmesini hazmedemeyerek, kendisiyle olmayacaksa ölmesi gerektiği fikrini her geçen gün özümsediği kaydedildi.

EMİNE AY ÖLMEDEN İFADE VERMİŞTİ

Emine Ay, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmeden önce verdiği ifadede olay gününü

"2018'de sosyal medya üzerinden benimle evlenmek istediğini belirten mesajlar göndermeye başladı. Teklifini reddederek, telefonunu engelledim. Hüseyin B, daha sonra babamla konuşmuş o da aynı cevabı vermiş. Sürekli rahatsız ediyordu. Olay günü Hüseyin B, elindeki çiçeği masanın önüne, sırtındaki çantayı da sandalye üzerine bıraktı. Çiçeği kabul edip etmeyeceğimi sorduğunda olumsuz yanıt verdim. 'O zaman sana Bursa'dan getirdiğim hediyeyi vereyim' diyerek ilk başta oyuncak bir ayı çıkarttı, sonra siyah renkli tabancayla bana doğru iki el ateş etti. 'İmdat' diye bağırdım. Kalkmaya çalışırken bir el daha ateş etti." diyerek anlatmıştı.

'KENDİME YEDİREMEDİM'

Emine A.yı tabancayla ateş edip yaraladıktan sonra aynı silahla intihara kalkışan Hüseyin B. ilk ifadesinde, Emine A.'nın da yaklaşık 8 ay önce Karaman'da göreve başladığını belirterek, "Evlenme teklifi ettim. Kabul etmedi. Bunu da kendime yediremedim. Bir ona bir kendime sıktım" demişti.

Duruşmada Hüseyin B'nin omuz bölgesine "Emine" yazarak fotoğrafını çektiği, Emine Ay'ın çalıştığı sağlık merkezini internetten araştırdığı, tabancayla çekilmiş fotoğraf ve videosunun bulunduğu aktarılan kararda, Ay'ın annesine yazılı, "Sen benim için hiçbir zaman yenge olmadın, abladan da yakın, anne gibiydin. İki elin mahşerde yakamda olacaktır. Kızın benim nefesimdi, nefessiz yapamadım ve başkasına da nefes olmasına dayanamazdım. Allah'tan tek temennim bu notumu sevdiğim kızı öldürüp, kendimi de öldürdükten sonra okumanızdır." notlarının bulunduğu bilgisine de yer verildi.

KARARIN ÖNEMİ

Karaman'da yaşanan olay kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin ne kadar ciddi bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Mahkemenin verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, bu tür suçların önlenmesi açısından önemli bir örnek teşkil ediyor. Ancak, bu tür suçların önlenmesi için tek başına hukuki önlemlerin yeterli olmadığını da unutmamak gerekiyor.

Kadınların şiddete karşı korunması için toplumsal farkındalık yaratmak ve kadın örgütlerini güçlendirmek de büyük önem taşıyor.

Öte yandan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kasım 2023 Raporu'na göre, Kasım ayında öldürülen 33 kadının 14’ü evli olduğu erkek, 7’si tanıdığı biri, 4’ü eskiden evli olduğu erkek, 2’si ayrıldığı erkek, 2’si birlikte olduğu erkek, 2’si oğlu, 1’i kardeşi tarafından öldürüldü. 1 kadını öldüren kişi ile yakınlığı ise tespit edilemedi. Bu ay kadınların %42’si evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN